EURO 2024

A apărut mingea oficială a EURO 2024

Sursă foto: https://twitter.com/EURO2024

UEFA a prezentat mingea oficială a turneului final al Campionatului European din 2024.

Denumită FUSSBALLLIEBE, mingea oficială de la EURO 2024 este produsă de Adidas și a fost prezentată în cadrul unui eveniment oficial care a avut loc, miercuri, la stadionul Olimpic din Berlind.

FUSSBALLLIEBE înseamnă ”dragoste pentru fotbal” în limba germană, iar această minge dispune în premieră de tehnologia Connected Ball, învelișul exterior al mingii este susţinut de CTR-CORE, care este proiectat pentru acurateţe şi consistenţă, susţinând un joc rapid şi precis cu o formă şi o retenţie maximă a aerului.

Mingea oficială a EURO 2024 este fabricată din poliester reciclat, iar pentru desen s-au folosit mai multe cerneli pe bază de apă.

Fiecare strat al balonului de joc include materiale care au în compoziție fibre de porumb, tresti de zahăr, pulpă de lemn și cauciuc.

Campionatul European se va desfășura în perioada 14 iunie - 14 iulie 2024, iar până acum s-au calificat nouă echipe din cele 24 de participante.

Ultimele două etape ale preliminariilor au loc în următoarele zile, printre echipele cu șanse la calificare numărându-se și naționala României.



A apărut mingea oficială a EURO 2024