Volei

Alba Blaj in finala Ligii Campionilor

Sursă foto: twitter.com/CEVolleyballCL

Echipa Alba Blaj a depasit calculele hartiei si a invins-o pe puternica Galatasaray Istanbul in a doua semifinala a Final Four-ului Ligii Campionilor la volei feminin gazduit de Sala Polivalenta din Bucuresti.

Alba Blaj a castigat disputa, cu 3-1, pe seturi, 23-25, 25-17, 25-22, 25-22.

In setul patru campioana Romaniei a avut sapte mingi de meci la 24-17, dar voleibalistele de la Galatasaray au crescut pulsul in Polivalenta cu cinci puncte la rand din serviciu.

In cele din urma jucatorele din Blaj au reusit preluarea, a urmat pasa pentru cubaneza Cleger si aceasta a trimis o torpila in terenul advers. Block out si Alba Blaj scrie istorie pentru voleiul romanesc.

Alba Blaj devine astfel prima echipa din istoria voleiului romanesc care va disputa finala Ligii Campionilor.

In finala mare programata duminica de la ora 19:00 Alba Blaj va intalni pe VakifBank Istanbul, o alta echipa din Turcia, care a avut nevoie de cinci seturi pentru a obtine victoria in fata echipei italiene Imoco Conegliano.

A fost pe seturi 25-22, 25-21, 17-25, 15-25, 16-14, cu mentiunea in decisiv VakifBank a revenit de la 9-12 si a preluat conducerea dupa o serie de patru puncte la rand.Alba Blaj in finala Ligii Campionilor