Alte Sporturi

Topul celor mai bine platiti sportivi din lume

Revista Forbes a anuntat clasamentul celor mai bine platiti sportivi din lume in ultimele 12 luni, in calcul fiind luate salarii, prime si premii din competitii.

Pugilistul american Floyd Mayweather jr, cel care a ramas neinvins dupa lupta secolului cu Manny Pacquaio, continua sa fie sportivul cu cei mai multi bani.

Potrivit celor de la Forbes, Mayweather jr. si-a rotunjit conturile in ultimul an calendaristic cu 300 milioane de dolari. 

Pe locul secund se claseaza chiar Pacquaio, invinsul lui Mayweather in lupta din Las Vegas, acesta fiind creditat cu 160 milioane de dolari.

Cristiano Ronaldo apare pe pozitia a treia, la mare distanta de cei doi pugilisti, cu “doar” 79.6 milioane de dolari.

Topul zece este completat astfel:

Maria Sharapova si Serena Williams domina nu doar tenisul feminin pe teren, ci sunt in fruntea listei si cand vine vorba de bani.

Rusoaica este creditata cu 29.7 milioane de dolari in ultimul an, in timp ce Serena este a doua in topul financiar al femeilor din sport, cu 24.6 milioane.

Simona Halep, a 3-a jucatoare in ierarhia mondiala, a obtinut in acest an 2.2 milioane de dolari din tenis, iar in toata cariera de pana acum are 8,7 milioane de dolari.



Topul celor mai bine platiti sportivi din lume