Tenis de masă

Meci pentru istorie! Își deschide o parfumerie dacă ia a cincea Ligă a Campionilor (VIDEO)

Eliza Samara este la o partidă distanță de a scrie o pagină de istorie în sportul românesc. Ea si colegele sale de la formația KTS Enea Siarkopol Tarnobrzeg vor juca vineri returul finalei Ligii Campionilor, după 3-2 în tur.

Eliza Samara se află în fața unei performanțe unice: poate deveni prima sportivă din România de cinci ori câștigătoare a Ligii Campionilor! Jucătoarea de tenis de masă se va lupta pentru trofeu alături de coechipierele de la formația poloneză KTS Enea Siarkopol Tarnobrzeg, împreună cu care a mai cucerit cupa în 2019, 2022 și 2023. Primul ei asemenea titlu a fost cucerit în 2015, pe când evolua la Fenerbahce Istanbul.

Învingătoare cu echipa ei cu 3-2 în tur, în Franța, contra celor de la Etival ASRTT, Eliza spune că nu are emoții legate de rezultat, ci pentru că, din cauza accidentărilor, efectivul echipei sale este redus la minimum.

„Emoții sunt din alt punct de vedere. Han Ying s-a accidentat, a fost operată, iar noi suntem fix trei jucătoare. Dacă pățește una dintre noi ceva, nu mai jucăm. De aceea am mai multe emoții din motivul acesta. Să fim la ora meciului toate apte” – Eliza Samara, de patru ori câștigătoare a Ligii Campionilor.

Aflată în fața unui adevărat record, Eliza știe cum ar putea sărbători eventuala victorie.

„Am o pasiune pentru parfumuri. Cred că mi-aș deschide o parfumerie. M-aș duce mai întâi la niște cursuri, să pot să le fac eu cum vreau eu. Aromele preferate sunt tobacco, vanilie, citric” – Eliza Samara, de patru ori câștigătoare a Ligii Campionilor.

Pentru jucătoarea noastră, secretul victoriilor repurtate de echipa ei în Liga Campionilor este simplu: prietenia care le leagă pe componentele formației.

„Probabil că suntem foarte omogene și ne înțelegem foarte bine. Eu sunt singura din Europa la echipă, celelalte colege sunt asiatice, dar ne înțelegem foarte bine, vorbim în engleză. Chiar mă simt foarte bine acolo” – Eliza Samara, de patru ori câștigătoare a Ligii Campionilor.

Visează la o victorie europeană cu o echipă din România

Pentru că a devenit o obișnuință să câștige trofee cu echipa de club din Polonia, Eliza recunoaște că și sărbătoarea de după victorie este una destul de liniștită.

„Nu e un ritual, dar după fiecare meci câștigat, ca orice victorie, se sărbătorește cu un pahar de vin și cu o cină. Cel mai mult m-a bucurat victoria de acum doi ani, din finala de la Berlin, pentru că aceea de anul trecut se cam știa că va fi luată de noi, eram mari favorite. Dar pentru mine orice titlu e binevenit” – Eliza Samara, de patru ori câștigătoare a Ligii Campionilor.

Chiar dacă este recordmena trofeelor câștigate în cupele europene, Eliza recunoaște că mai are un vis de îndeplinit: acela de a cuceri o cupă continentală cu o echipă din România.

„Mi-aș dori să pot să joc cu o echipă din România, fie în ETTU Cup sau în Champions League! Chiar mi-aș dori să revin acasă și să fac asta” – Eliza Samara, de patru ori câștigătoare a Ligii Campionilor.



Meci pentru istorie! Își deschide o parfumerie dacă ia a cincea Ligă a Campionilor (VIDEO)