Snooker

Ronnie O’Sullivan s-a calificat in a 13-a finala la Masters. Gest superb fata de invinsul sau

Sursă foto: https://twitter.com/ronnieo147/

Englezul Ronnie O’Sullivan l-a invins pe chinezul Ding Junhui, cu 6-3, sambata, in prima dintre semifinalele Mastersului de la Londra, cel mai puternic turneu invitational din calendarul mondial, una dintre intrecerile care formeaza Tripla Coroana in snooker.

Prima repriza, una adjudecata de Ronnie la zero (4-0), a fost hotaratoare pentru soarta partidei. O’Sullivan n-a reusit break-uri mari, dar l-a dominat pe Ding care n-a adunat decat 44 de puncte si acestea intr-un singur frame, al doilea.

Cel mai talentat jucator de snooker pe care l-a dat China pana acum a revenit hotarat de la cabine si a castigat primele trei frame-uri ale partii secunde, reusind si doua break-uri de peste o suta de puncte, un 107 si un 122.

La acesta din urma Ding a ratat bila verde intr-o tentativa de 147, break-ul maxim in snooker si o raritate in arena de la Masters.

O’Sullivan a luat o optiune importanta pentru castigarea meciului dupa frame-ul opt, pentru ca apoi sa inchida partida cu break de 93 de puncte, cel mai mare al sau in acest meci.

Imediat dupa terminarea partidei O’Sullivan a tinut sa-l felicite si sa-l consoleze pe Ding in acelasi timp. Cei doi au parasit arena la brat, nu inainte ca Ronnie sa-l sarute pe obraz pe mai tanarul sau adversar.

“Ce mei impotriva fratelui meu Ding. Acest baiat este minunat, un om de clasa atat la masa cat si in afara acesteia. Nu este usor sa joci impotriva cuiva atat de apropiat de tine, dar sunt incantat ca m-am calificat in a 13-a mea finala la Masters”, a scris Ronnie O’Sullivan pe contul sau de Twitter.

O’Sullivan joaca duminica in finala cu invingatorul dintre Judd Trump si Neil Robertson, tintind al optulea trofeu la Londra.Ronnie O’Sullivan s-a calificat in a 13-a finala la Masters. Gest superb fata de invinsul sau