Rugby

Trei meciuri test pentru Romania in toamna acestui an. Toate pe stadionul Arcul de Triumf

Sursă foto: https://twitter.com/RugbyRomania/

Nationala de rugby a Romaniei va disputa trei meciuri test in luna noiembrie, meciuri gazduite de noua arena Arcul de Triumf, casa rugbyului romanesc.

“Stejarii revin pe Stadionul National de Rugby Arcul de Triumf cu trei meciuri test de gala. Sunt partide cu echipe bine cotate, toate calificate la Cupa Mondiala. Pentru mine, aceste partide sunt practic startul pregatirii pentru competitia de anul viitor din Franta si sunt noi oportunitati in care mai putem testa jucatori sau tactici”, a declarat  Alin Petrache.

Astfel, pe 5 noiembrie, Romania va deschide seria meciurilor cu intalnirea cu Chile, dupa care va urma pe 12 noiembrie, partida cu Uruguay si pe 19 noiembrie, cea cu Samoa. Orele de disputare ale partidelor vor fi anuntate in perioada urmatoare.

Meciuri test World Rugby, Stadionul National de Rugby Arcul de Triumf:

5 noiembrie Romania – Chile

12 noiembrie Romania – Uruguay
Tonga – Chile

19 noiembrie Romania – Samoa
Tonga – Uruguay

Romania (locul 17 in ierarhia mondiala) si Uruguay (locul 18) s-au intalnit de 12 ori pana acum, 9 victorii revenind Stejarilor, doua sud-americanilor, fiind inregistrat si un rezultat de egalitate. Cele doua echipe s-au intalnit si in acest an, in cadrul turneului de vara pe care Stejarii l-au facut in America de Sud, impartindu-si victoriile 30-22 pentru Romania  si  26-20 pentru Los Teros.

In ceea ce priveste pe Chile (locul 21 in clasamentul World Rugby) va fi doar a doua intalnire din istoria sportiva a Stejarilor cu Los Condores. Prima partida cu acestia a avut loc in 8 iunie 2019, la Valparaiso, un meci in care debutau Taylor Gontineac, Mihai Lamboiu si Gabriel Rupanu, Romania  impunandu-se cu 27-11.

Romania si Samoa se vor intalni pentru a treia oara, primele doua intalniri fiind castigate de Stejari, ambele disputate in Bucuresti, in luna noiembrie, 32-24 in 1989, si 17-13 in 2017.



Trei meciuri test pentru Romania in toamna acestui an. Toate pe stadionul Arcul de Triumf