Rugby

Stelian Burcea, capitanul nationalei de rugby: "Ne-am dori si noi 50.000 de spectatori in tribune"

Romania nu invinge la prea multe sporturi de echipa Statele Unite ale Americii. Am facut-o la rugby, sambata seara, pe cocheta arena Arcul de Triumf, iar capitanul Stelian Burcea spune ca si-ar dori un stadion plin precum au avut fotbalistii la meciul cu Polonia.

"Normal ca ne asteptam la victorie. Cu acest gand am intrat pe teren, sa castigam. Ne dorim sa avem o continuitate in ceea ce am realizat anul acesta, trofeele castigate si meciurile bune", a spus Burcea la interviul acordat dupa meciul cu SUA.

"Meciul cu Canada va fi total diferit. Este o alta echipa, dar cred ca acesta a fost cel mai dificil meci, pentru ca a fost primul dupa o foarte lunga perioada de timp in care nu ne-am antrenat impreuna si relatiile de joc nu erau foarte bine sudate", a adaugat capitanul nationalei de rugby a Romaniei.

Acesta spune ca si-ar dori un stadion precum Arena Nationala plin cu suporteri ai sportului cu balonul oval.

"Ne-am dori sa avem si noi 50.000 de spectatori. Suferim la acest capitol, asteptam cat mai multa lume in tribuna care iubeste sportul si performanta. Vom sarbatori aceasta victorie in seara aceasta, dar de maine incepem sa pregatim meciul cu Canada", a mai spus Burcea.

Lynn Howells, multumit de rezultat

"Sunt multumit cu rezultatul final. Sa castigi in fata SUA pentru prima data in Romania este fantastic. Suportul publicului a fost fabulos. Niciodata nu am castigat impotriva SUA aici in Romania si a fost o buna ocazie sa reusim acest lucru", a spus selectionerul Romaniei Lynn Howells, desi admite ca "Stejarii" au jucat la intensitate maxima undeva la 60 de minute din timpul efectiv.

"Canada joaca un alt fel de rugby, joaca mult mai fizic, un rugby de contact dupa cum am vazut la Cupa Mondiala. Trebuie sa facem un joc inteligent", a spus Howells despre meciul de saptamana viitoare cu Canada, al doilea test al toamnei pentru Romania.

Romania a invins SUA, cu 23-10 (20-0), intr-un meci test disputat sambata seara pe arena Arcul de Triumf. Peste sapte zile "Stejarii" vor intalni Canada, un adversar de o cu totul alta factura, dupa cum a spus selectionerul Lynn Howells.



Stelian Burcea, capitanul nationalei de rugby: "Ne-am dori si noi 50.000 de spectatori in tribune"