Rugby

Rugby Europe amana verdictul in cazul meciului Belgia - Spania

Sursă foto: twitter.com/mizunorugby

Oficialii Rugby Europe amana o decizie in cazul meciului dintre Belgia si Spania din ultima etapa a Rugby Europe Championship, partida in care spaniolii au contestat vehement arbitrajul romanul Vlad Iordachescu. Romania a obtinut calificarea la Cupa Mondiala dupa victoria belgienilor.

"Membrii Board-ului Rugby Europe s-au reunit într-o conferinţa telefonică pentru a dezbate diferitele elemente legate de meciul Belgia – Spania, criteriu de calificare la Cupa Mondială 2019. Secretarul general al Rugby Europe a făcut o recapitulare a ceea ce s-a întâmplat şi a prezentat rapoartele diferitelor persoane şi grupuri consultate. Membrii Board-ului au cerut, în unanimitate, să dispună de elemente suplimentare (îndeosebi cele transmise la World Rugby înainte de reuniune) înainte de a putea luă o decizie. O nouă reuniune a fost stabilită pentru joi, 29 martie", anunta Federaţia Română de Rugby citand un comunicat al Rugby Europe.

Romania a obtinut calificarea la Cupa Mondiala din Japonia 2019 de pe locul al doilea in competitia europeana, dupa ce Spania a pierdut surprinzator in Belgia.

Un meci in care ibericii au acuzat mai multe erori de arbitraj comise de Iordachescu.

Mai mult, federatia spaniola a solicitat rejucarea meciului cu Belgia avand in acest sens si sprijinul unui fost selectioner al Angliei.

Rugby Europe s-a intrunit la Poznan vinerea trecuta pentru analizarea meciului dintre Belgia si Spania, insa ezita sa ofere un raspuns final in acest litigiu.



Rugby Europe amana verdictul in cazul meciului Belgia - Spania