Rugby

Romania pierde neasteptat cu Spania si calificarea la Cupa Mondiala e in pericol

Sursă foto: twitter.com/ferugby

Infrangere surprinzatoare suferita de nationala de rubgy a Romaniei in deplasare cu Spania, la Madrid, unde la meci au asistat 15.000 de spectatori.

Echipa iberica s-a impus, cu 22-10, in meciul care a marcat prezenta cu numarul 100 sub tricolor pentru Catalin Fercu.

Partida a inceput cu un cartonas galben vazut de Tangimana Fonovai si in cele zece minute de superioritate numerica spaniolii au marcat doua incercari, ambele netransformate.

La pauza s-a intrat cu 13-3 in favoarea Spaniei, echipa care si-a majorat avantajul in partea secunda la 19-3, cand Stejarii au reactionat marcand singurul nostru eseu prin Paula Kinikinilau.

“Sansele de calificare directa la Cupa Mondiala din Japonia au scazut foarte mult, dar vom lupta in continuare prin metodele de calificare ramase sa ajungem la aceasta competitie de la care nu am lipsit niciodata. Acest meci ratat, de astazi, modifica mult programul nationalei pentru acest an”, a declarat Alin Petrache, presedintele Federatiei Romane de Rugby, pe site-ul oficial al frr.ro

Pentru a merge la Cupa Mondiala echipa Romaniei are la dispozitie trei variante: primul loc in Rugby Europe Championship, locul doi cu mentiunea ca Georgia (n.r. - echipa deja calificata la Cupa Mondiala) sa termine pe prima pozitie sau locul al treilea care ne-ar trimite insa la un baraj cu o echipa din Pacific, cel mai probabil Tonga.

Romania invinsese Germania, la Cluj-Napoca, in primul meci al anului, cu 85-6.

Urmatorul meci din Rugby Europe Championship va avea loc de asemenea pe Cluj Arena, in 3 martie, contra Rusiei.

Clasamentul actualizat pentru calificarea la Cupa Mondiala



Romania pierde neasteptat cu Spania si calificarea la Cupa Mondiala e in pericol