Rugby

Romania castiga in Belgia meciul 100 pentru Vlaicu

Sursă foto: FRR.ro

Nationala de rugby a Romaniei s-a impus, sambata, in deplasare contra Belgiei, scor 33-17 (14-0), in al patrulea meci disputat in acest an in Rugby Europe Championship.

Stejarii au dominat meciul si niciun moment nu s-a pus problema echipei castigatoare, aceasta desi in partea secunda belgienii au echilibrat vizibil intalnirea.

Dupa o prima parte in care eseurile debutantului Jack Cobden de la CSM Bucuresti transformate de Florin Vlaicu au facut diferenta, belgienii au marcat primele lor puncte la doua minute dupa pauza.

Reynaert a scapat de doua placaje si a culcat balonul in terenul de tinta al Romaniei.

Romania marca al treilea eseu in minutul 50 pentru 21-7, dar dupa alte cinci minute Moelants a reusit o noua incercare pentru "dracii negri".

Cea mai mica diferenta de scor s-a inregistrat in minutul 67 cand, dupa o lovitura de pedeapsa transformata, Belgia se apropia la doar patru puncte, 21-17.

Stejarii au demonstrat ca formeaza o mare echipa in minutul 71. In loc sa transforme la bete o lovitura de pedeapsa dintr-o pozitie convenabila, Vlaicu a jucat in margine de unde a pornit faza celui de-al patrulea eseu.

Vlaicu, jucator care a bifat meciul cu numarul 100 devenind cel mai selectionat jucator din istoria nationalei Romaniei, a marcat ultimul eseu in minutul 77. Tot el a ratat transformarea trimitand intr-unul din buturile belgiene.



Romania castiga in Belgia meciul 100 pentru Vlaicu