Rugby

Romania a cucerit trofeul World Rugby Nations Cup

Editia 2015 a World Rugby Nations Cup a revenit Romaniei. Dupa o evolutie foarte buna, Stejarii au reusit duminica seara sa invinga pe Stadionul National Arcul de Triumf in practic finala competitiei pe Argentina XV, cu rezultatul de 23-0.

Avand in vedere miza partidei, cele doua echipe au inceput prudent, prima amenintare reala pentru defensiva noastra a fost o incursiune a lui Paz, dupa care gramada Stejarilor si-a intrat in rol si a castigat primele inclestari cu inaintarea Jaguarilor sud-americani.

In minutul 13 Vlaicu a avut prima ocazie de a deschide scorul, insa balonul trimis de centrul echipei noastre a lovit bara butului advers, cateva minute mai tarziu de la o distanta de 35 de metri acelasi Vlaicu a ratat din nou si echilibrul s-a mentinut pe tabela de marcaj.

La jumatea primei parti Argentina XV a ramas in 14 jucatori, Maguire fiind trimis pe banca pedepselor pentru zece minute si la faza imediat urmatoare un mol de margine s-a concretizat intr-un eseu al Stejarilor, avandu-l ca autor pe Mihaita Lazar.

De aceasta data Vlaicu nu a mai ratat tinta si scorul a devenit 7-0 in minutul 25. A urmat un joc in care initiativa ne-a apartinut si Vlad Nistor a scapat pe partea stanga insa a fost placat in extremis, defensiva argentinienilor reusind sa inlature pericolul primirii unei noi incercari.

Pana la pauza elevii lui Felipe Contepomi au cautat drumul catre primele puncte si din nou centrul Paz a amenintat terenul nostru de tinta, actiune care in cele din urma s-a finalizat cu o lovitura de pedeapsa, pe care Novillo a ratat-o, distanta fiind de aproximativ 50 de metri fata de butul nostru.

Dupa reluare jocul a curs catre terenul de tinta al sud-americanilor, pe fondul unui joc foarte bun al Stejarilor, care au presat constant, iar gramada a fost ca de obicei la inaltime, doua lovituri de pedeapsa fiind concretizate de Vlaicu, acesta a atins astfel borna celor 600 de puncte marcate pentru echipa nationala.

Ecartul a crescut in minutul 55, cand o noua penalitate a fost concretizata in puncte de Vlaicu, apoi Fercu a trimis inteligent un balon de urmarire, care a dus la o gramada ordonata la cinci metri de terenul de tinta al argentinienilor.

Abia introdus de pe banca de rezerve Surugiu a scos balonul din gramada si a patruns surprinzand defensiva adversa in modul sau caracteristic, astfel mijlocasul la gramada si-a incununat cea de-a 50-a selectie pentru Stejari cu un eseu, transformat de Vlaicu.

Pe finalul jocului, desi Argentina XV a incercat sa marcheze punctele de onoare, nu a reusit sa treaca de apararea noastra, care a fost extrem de atenta si bine organizata pe toata durata partidei, practic Jaguarii neavand nicio sansa reala de a marca eseu.

Romania a castigat pentru a treia oara competitia, dupa succesele din 2012, respectiv 2013 si astfel a devenit cea mai titrata echipa participanta la World Rugby Nations Cup, Catalin Fercu a fost desemnat cel mai valoros jucator al editiei 2015, in timp ce Florin Vlaicu a marcat cele mai multe puncte, 42 la numar.

Romania-Argentina XV 23-0 (7-0)
Stadionul National Arcul de Triumf
Arbitri: Luke Pearce (Anglia), Vlad Iordachescu, Ionut Bodea (Romania)
Au marcat: M.Lazar-e, Surugiu-e, Vlaicu-2tr, 3lp
Cartonas galben: Maguire
Romania: 1.Mihaita Lazar (Castres), 2.Otar Turashvili (Colomiers), 3.Vlad Badalicescu (CSM Olimpia Bucuresti), 4.Marius Antonescu (Tarbes), 5.Marian Drenceanu (Timisoara Saracens), 6.Viorel Lucaci (Steaua Bucuresti), 7.Vlad Nistor (Castres), 8.Mihai Macovei (Colomiers), 9.Valentin Calafeteanu (Timisoara Saracens), 10.Michael Wiringi (Stiinta Baia Mare), 11.Ionut Botezatu (Stiinta Baia Mare), 12.Florin Vlaicu (CSM Olimpia Bucuresti), 13.Csaba Gal (Universitatea Cluj), 14.Adrian Apostol (Stiinta Baia Mare), 15.Catalin Fercu (Saracens).
Rezerve: 16.Andrei Radoi (Timisoara Saracens), 17.Constantin Pristavita (Stiinta Baia Mare), 18.Alexandru Gordas (CSM Olimpia Bucuresti), 19.Dorin Lazar (Timisoara Saracens), 20.Stelian Burcea (Timisoara Saracens), 21.Florin Surugiu (CSM Olimpia Bucuresti), 22.Danut Dumbrava (Steaua Bucuresti), 23.Florin Ionita (Steaua Bucuresti).

Argentina XV: 1. Roberto Tejerizo (Tucuman Lawn Tennis), 2. Facundo Bosch (CUBA), 3. Guido Randisi (Duendes RC), 4. Geronimo Albertario (Pucara), 5. Anibal Panceyra Garrido (Tala RC), 6. Lucas Maguire (CUBA), 7. Gonzalo Paulin (Tala RC), 8. Martin Chiappesoni (Atletico del Rosario), 9. Gonzalo Bertranou (Los Tordos RC), 10. Juan Leon Novillo (Tucuman RC), 11. Franco Cuaranta (Tala RC), 12. Joaquin Paz (Cordoba Athletic), 13. Juan Cappiello (Pucara), 14. Augusto Lopez (Tucuman RC), 15. Tomas Carrio (Duendes RC).
Rezerve: 16. Santiago Garcia Botta (Belgrano Athletic), 17. Tomas Baravalle (Jockey Club Rosario), 18. Nicolas Mirande (Tucuman RC), 19. Franco Baldoni (BAC&RC), 20. Miguel Urtubey (Newman), 21. Lucas Alcacer (San Isidro), 22. Brian Ormson (Pucara), 23. Bautista Alvarez (Hindu Club).

Sursa text si foto: FRR.RO



Romania a cucerit trofeul World Rugby Nations Cup