Rugby

Noua Zeelanda in finala Cupei Mondiale

Detinatoarea trofeului Noua Zeelanda s-a calificat in finala editie din acest an a Cupei Mondiale dupa o victorie la limita obtinuta sambata la Londra in fata Africii de Sud, rivala istorica din emisfera sudica.

All Blacks s-au impus cu 20-18, dupa ce la inceputul reprizei secunde Springboks conduceau cu 12-10, iar la pauza a fost chiar 12-7.

Un eseu reusit la coltul terenului de rezerva Beauden Barrett a schimbat soarta meciului si a adus echipa Noii Zeelande la conducere, scor 17-12.

Pollard a tinut-o in meci pe Africa de Sud, dar in minutele de final neozeelandezii si-au dovedit maiestria in a tine de balon si nu le-au permit adversarilor sa iasa din propria jumatate de teren.

Africa de Sud a evoluat intre minutele 43 si 53 fara cel mai valoros jucator al ei, aripa Brian Habana, eliminat pentru un inainte intentional.

Dan Carter, unul dintre cei mai buni jucatori din echipa echipa invingatoare, a devenit jucatorul cu cele mai multe puncte marcate in istorie pentru All Blacks la Cupa Mondiala (172), depasindu-l pe legendarul Grant Fox. 

Noua Zeelanda castiga pentru prima data o semifinala de Cupa Mondiala dupa ce a fost condusa la pauza. In doua astfel de situatii All Blacks au ratat calificarea in finala.

Duminica este programata a doua semifinala, Australia-Argentina, iar finala Cupei Mondiale se va disputa sambata viitoare cand Noua Zeelanda va lupta pentru apararea trofeului Webb Ellis.



Noua Zeelanda in finala Cupei Mondiale