Rugby

Nou record de selectii in echipa nationala pentru un "stejar"

Meciul test dintre Romania si Statele Unite ale Americii de sambata (18:00) va marca stabilirea unui nou record de selectii la echipa nationala pentru un "Stejar".

Este vorba de Florin Vlaicu, cei supranumit "Americanul", care cu aceasta ocazie va bifa a 94-a prezenta in nationala tricolora.

Cu 726 de puncte marcate pentru Romania, Vlaicu il va depasi la numarul de selectii pe Cristian Petre, actualul sau antrenor de la Steaua.

"Sunt putin emotionat, nu ma asteptam sa ajung la selectia cu numarul 94, ii multumesc lui Lynn (n.r. - Howells, selectionerul Romaniei) pentru ca de cand a venit am facut multe selectii, mi-a dat incredere in mine, m-a motivat foarte mult. Sper ca nu l-am dezamagit vreodata prin evolutia mea! Imi doresc sa continui sa joc pentru Romania, sa ajut cat mai mult echipa", a spus Vlaicu intr-o conferinta de presa.

"Il felicit pe Vlaicu, daca as fi stiut ca sambata va face un record, nu l-as fi selectionat pentru acest meci (n.r. - rade). Florin a fost unul dintre jucatorii de baza de cand am venit sa pregatesc Romania, un jucator care a avut un aport important mereu la evolutia echipei", a spus la randul sau Howells.

Meciul dintre Romania si Statele Unite se va disputa, sambata de la ora 18:00, pe stadionul Arcul de Triumf, iar in joc va fi pus Cupa Pershing.

Acesta este este trofeul pus la bataie de Federatia Romana de Rugby incepand cu anul 2014, intre echipele Romaniei si a Statelor Unite ale Americii in amintirea partidei disputate la Olimpiada Militara, “Jocurile InterAliate”, organizata in 1919 de comandantul sef al Fortei Expeditionare Americane, Generalul John Joseph Pershing,  pentru a marca sfarsitul Primului Razboi Mondial, anunta site-ul Federatiei Romane de Rugby.



Nou record de selectii in echipa nationala pentru un "stejar"