Rugby

Meciul Romania - Argentina se va disputa pe noul stadion Arcul de Triumf

Sursă foto: https://twitter.com/RugbyRomania

Fanii sportului cu balonul oval din Romania au toate motivele de bucurie, dupa ce nationala de fotbal a Ucrainei a anuntat ca nu va mai veni la Bucuresti pentru a pregati sfertul de finala de la EURO 2020.

Nationala pregatita de Andrey Shevchenko va merge direct la Roma pentru a pregati meciul cu Anglia de sambata seara (22:00).

Tot sambata seara Romania primeste vizita Argentinei intr-un meci test de rugby care va inaugura oficial noul stadion Arcul de Triumf.

Daca nationala de fotbal a Ucrainei ar fi venit la Bucuresti, partida de rugby Romania - Argentina s-ar fi disputat pe stadion Dinamo din Soseaua Stefan cel Mare.

"Disponibilitatea arenei de a găzdui partida test World Rugby de sâmbătă a fost confirmată în această după – amiaza, Ucraina, echipa care s-a calificat în sferturile de finală ale EURO2020 și folosea stadionul din București ca bază de antrenament, a anunțat că se va deplasa direct la Roma și nu va mai reveni în România.

Stejarii se întorc astfel acasă, după trei ani, ultimul meci disputat aici fiind în 2017, partida cu Tonga, după care stadionul a intrat în proces de reconstrucție. Acestă partidă dintre România și Argentina înseamnă practic inaugurarea oficială a noului stadion Arcul de Triumf cu un eveniment sportiv", se arata intr-un comunicat al Federatiei Romane de Rugby.

Biletele pentru meciul România – Argentina se pot achiziționa online pe bilete.ro și fizic, în rețeaua partenerilor bilete.ro. De asemenea, se vor pune bilete în vânzare și la casieriile de la Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf, urmând ca în ziua meciului, numărul punctelor de vânzare să fie suplimentat tocmai pentru a da posibilitatea tuturor suporterilor să-și achiziționeze bilete.

Federatia Romana de Rugby oferă suporterilor care vor veni la meci posibilitatea de a efectua testul antigen chiar la stadion, în cadrul unui centru mobil, prețul acestuia fiind de 30 lei.

România și Argentina se întâlnesc la București după 29 de ani, ultimul meci disputat aici fiind în 1992, când Pumele s-au impus cu 21-18.

Argentina se află pe locul 9 în clasamentul mondial, în timp ce Stejarii se situează pe locul 18. Cele două echipe s-au întâlnit de două ori în cadrul grupelor Cupei Mondiale de Rugby, în 2003 și 2011.



Meciul Romania - Argentina se va disputa pe noul stadion Arcul de Triumf