Rugby

Mai multe meciuri cu granzii Europei pentru Romania

Sursă foto: FRR.ro

World Rugby a anuntat modificarea calendarului competitional si acordarea mai multor sanse de a creste valoric nationalelor din al doilea esalon, din randurile caruia face parte si nationala Romaniei.

Oficialii World Rugby promit mai multe meciuri test intre echipele din primul si al doilea esalon valoric intr-un calendar gandit pentru perioada 2020-2032. Fereastra gandita de oficialii rugbyului mondial este pentru luna iulie a fiecarui an.

In cadrul acestui program de stimulare a cresterii nivelul echipelor mai slab cotate intra si nationala Romaniei, care va avea astfel oportunitatea de a intalni anual echipele puternice din Turneul Celor 6 Natiuni in meciuri test.

Decizia World Rugby vine ca un fel de premiu de consolare dupa raspunsul negativ in ceea ce priveste posibilitatea ca Romania si Georgia, cele mai valoroase echipe din esalonul secund, sa fie invitate in viitorul apropiat la prestigiosul turneu european.

Romania se afla in plin sezon al Rugby Europe Championship, divizia secunda a Turneului Celor 6 Natiuni, si va intalni duminica pe teren propriu nationala Georgiei in traditionalul derby local.

Cum Georgia este deja calificata la Cupa Mondiala din Japonia, "Stejarii" au nevoie doar de locul doi in Rugby Europe Championship pentru a merge la un nou turneu final.

Pana acum Romania a participat la toate turneele finale incepand cu prima editie din 1987.



Mai multe meciuri cu granzii Europei pentru Romania