Rugby

MINUT cu MINUT Romania-SUA intr-un meci test la rugby

Nationala de rugby a Romaniei a intalnit sambata de la ora 18:00, reprezentativa Statelor Unite ale Americii intr-unul dintre cele trei meciuri test programate in aceasta luna noiembrie. Meciul a fost live text de pe stadionul Arcul de Triumf.

FINAL Romania-SUA 23-10

Eseuri Romania: Van Herdeen, Lucaci si Fercu.

Eseu SUA: Holder.

20:45 Final de meci. Romania invinge Statele Unite in primul meci test al toamnei. Saptamana viitoare vom intalni Canada pe acelasi stadion.

Min.73 - Trei puncte extrem de importante aduse de Vlaicu dintr-o lovitura de pedeapsa. Romania conduce 23-10.

Min.67 - Americanii vin din nou peste noi, ne domina in 22-ul nostru si obtin o lovitura de pedeapsa pe care aleg sa o joace la bete. Holder mai pune trei puncte pe tabela pentru nationala americana.

Min.63 - Contraatac rapid al americanilor. Obtin lovitura de pedeapsa pe linia 22-ului nostru si joaca in margine. I-am blocat pe americani la un metru de terenul nostru de tinta cu o aparare eroica. Scoatem mingea dintr-o aglomerare si jucam in margine. Intre timp a revenit pe teren capitanul Stelian Burcea. Se joaca din nou 15 la 15.

Min.60 - Atacam in inferioritate numerica la limita 22-ului advers, dar suntem penalizati pentru o infractiune in gramada spontana creata. Recuperam balonul pe care il repunem dintr-o margine in apropierea centrului terenului. Patrundere in viteza a lui Jack Umaga, acesta este placat pe linia de 22 si in cele din urma americanii primesc o lovitura de pedeapsa pe care o joaca in margine.

Min.56 - Moment delicat pentru echipa noastra, dupa ce Eugen Capatana a primit cartonasul galben pentru antijoc, iar in urmatoarele zece minute vom evolua in inferioritate numerica.

Min.52 - Dupa minute bune de presiune in 22-ul nostru, SUA inscrie primul lor eseu in acest meci prin Will Holder. Tot el transforma eseul si tabela arata acum 20-7.

Min.50 - Mihaita Lazar iese accidentat si este inlocuit cu Ionel Babiu.

Min.45 - Americanii preseaza puternic in cautarea primelor puncte in acest meci. Am scapat ca prin urechile acului de un eseu, dar adversarii de peste ocean raman in presiune.

18:48 S-a reluat meciul. Americanii au avut lovitura de deschidere.

Min.40 - Inlocuire temporara in echipa noastra. Ionut Dumitru paraseste terenul comotionat si este inlocuit cu Stephen Shannon. Acesta nu apuca sa joace balonul pentru ca arbitrul neozeelandez Paul Williams fluiera finalul primei reprize. Conducem SUA cu 20-0 dupa o prima parte in care i-am dominat autoritar, cu trei eseuri marcate. Adversarii nostri au trecut doar de doua ori mijlocul terenului.

Min.37 Balon trimis cu piciorul in margine de americani la 5 metri de terenul nostru de tinta. Castigam marginea si trimite afara pe linia de 22. Adversarii au repunerea, dar castigam posesia printr-o recuperare a lui Vlaicu. Vom avea in cele din urma repunerea intr-o gramada ordonata in jumatatea noastra de teren.

Min.32 - Americanii recupereaza balonul, castiga o margine si degajeaza pana la limita propriului 22. Repunem rapid mingea si plecam la atac pe trei sferturi. Mingea ajunge in margine la Viorel Lucaci, iar acesta culca balonul in terenul de tinta american. Al treilea eseu pentru Romania in acest meci. Vlaicu, cel poreclit "Americanul", rateaza de putin transformarea eseului si scorul ramane 20-0.

Min.30 - Presam puternic in 22-ul advers dupa o noua cursa in mare viteza din partea lui Fercu. Obtinem lovitura de pedeapsa si, ca o mare echipa, jucam in margine.

Min.22 - Prima actiune cu adevarat importanta a americanilor in acest meci. Acestia scapa balonul in 22-ul nostru, recuperam prin Surugiu, dar in cele din urma jocul este oprit pentru accidentarea lui Tarus.

Min.16 - Vlaicu se revanseaza pentru ratarea anterioara si transforma o lovitura de pedeapsa de pe linia de la centrul terenului (15-0).

Min.10 - Catalin Fercu marcheaza al doilea eseu pentru Romania dupa o spectaculoasa faza de atac pornita de la o recuperare la centrul terenului. A fost un balon de urmarire pe care Fercu l-a transformat in eseu. Vlaicu rateaza transformarea si scorul ramane 12-0.

Min.7 - Johan van Herdeen culca balonul in terenul de tinta advers dupa o frumoasa actiune pornita pe inaintarea noastra si finalizata de linia a doua. Vlaicu, noul lider de selectii la nationala Romaniei, transforma eseul si conducem cu 7-0.

Min.6 - Americanii prabusesc intentionat gramada si Vlaicu prinde o margine fabuloasa direct in 22-ul advers. Punem presiune pentru a doua oara in apropierea terenului lor de tinta.

Min.4 - Un prim atac al americanilor pe care il oprim in jumatatea noastra. Vom avea repunerea intr-o gramada ordonata. Se aud incurajari puternice din partea suporterilor nostri: "Romania, Romania".

Min.2 - O prima sansa de a deschide scorul. Vlaicu incearca sa transforme o lovitura de pedeapsa de la 25 metri, usor lateral stanga. Din pacate pentru noi mingea trece prin stanga buturilor americane.

18:01 A inceput meciul. Stejarii au avut repunerea balonului si obtin rapid o margine in 22-ul advers.

17:50 Bun gasit iubitori ai sportului cu balonul oval. De la aceasta ora va invitam la partida test dintre Romania si Statele Unite. Meciul este gazduit de cocheta arena Arcul de Triumf din Bucuresti.

Echipele de start

Romania: 1. Mihaita Lazar (Castres Olympique), 2. Eugen Capatana (Timisoara Saracens), 3. Alexandru Tarus (Beziers), 4. Johan Van Heerden (Stiinta Baia Mare), 5. Marius Antonescu (Tarbes), 6. Viorel Lucaci (CSA Steaua), 7. Vasile Rus (Timisoara Saracens), 8. Stelian Burcea (capitan; Timisoara Saracens), 9. Florin Surugiu (Steaua), 10. Jody Rose (Timisoara Saracens), 11. Ionut Dumitru (Steaua) 12. Florin Vlaicu (Steaua), 13. Jack Umaga (Timisoara Saracens), 14. Tangimana Fonovai (Timisoara Saracens), 15. Catalin Fercu (Timisoara Saracens). Antrenor: Lynn Howells.  
Rezerve: 16. Andrei Radoi (Timisoara Saracens), 17. Ionel Badiu (Carcassonne), 18. Alexandru Gordas (CSA Steaua), 19. Valentin Poparlan (Timisoara Saracens), 20. Andrei Gorcioaia (Valence d'Agen), 21. Valentin Calafeteanu (Timisoara Saracens), 22. Stephen Shennan (Timisoara Saracens), 23. Vladut Popa (Timisoara Saracens).  
 
SUA: 1. Titi Lamoistele, 2. Joe Taufetee, 3. Chris Baumann, 4. Nate Brakley, 5. Nick Siveta, 6. Todd Clever (capitan), 7. Al McFarland, 8. Andrew Durutalo, 9. Nate Aupgsperger, 10. Will Holder, 11. Martin Iosefo, 12. Thretton Palemo, 13. Bryce Cambell, 14. Blaine Scully, 15. Maddison Hughes. Antrenor: John Mitchell  
Rezerve: 16. Eric Fry, 17. James Hilterbrand, 18. Dino Waldrom, 19. Samu Manoa, 20. Langi Haupeakui, 21. Stephen Tomasin, 22. Matai Leuta, 23. JP Eloff. 



MINUT cu MINUT Romania-SUA intr-un meci test la rugby