Rugby

MINUT cu MINUT Cupa Mondiala de rugby: Romania-Irlanda

Pentru a treia oara la Cupa Mondiala echipa Romaniei a dat piept cu Irlanda, una dintre natiunile de prim plan din rugbyul european si mondial. Meciul Romania-Irlanda a fost gazduit de noul Wembley, duminica, de la ora 18:45.

FINAL Romania - Irlanda 10-44

Min.80 - Ce moment de presiune la buturile noastre. Ne aparam eroic la 2 metri de terenul nostru de tinta. In cele din urma irlandezii sunt penalizati cu lovitura de pedeapsa si o trimitem in marginal. Final de partida.

Min.78 - ESEU Romania! Ovidiu Tonita culca balonul sub buturile adverse dupa o plecare din margine. A fost initial o lovitura de pedeapsa pe care am jucat-o in margine prin Vlaicu (8-44). Transformam eseul si ajungem la zece puncte in acest meci. O diferenta mai respirabila.

Min.76 - Al saselea eseu irlandez este reusit de acesta pe inaintare cu gramada. Henry a dus balonul in terenul nostru de tinta, dupa ce Stejarii au fost depasiti net intr-un mol de margine (3-44).

Min.69 - Actiune buna a Stejarilor pana la limita 22-ul advers. Pierdem mingea si irlandezii repun intr-o gramada ordonata.

Min.65 - Curg eseurile pe banda rulanta pe Wembley. Este randul lui Kearney sa ne penalizeze dupa o faza rapida de atac cu deschiderea jocului pe trei sferturi (3-37).

Min.62 - Eseu pentru Irlanda. Bowe culca balonul la colt cu toata opozitia lui Botezatu si echipa trifoiului obtine punctul bonus ofensiv (3-30).

Min.61 - Arbitrul nu ne mai iarta si-l penalizeaza pe Gal cu galben pentru o intrare din lateral. Irlandezii transforma lovitura de pedeapsa intr-o gramada ordonata la 5 metri de terenul nostru de tinta.

Min.59 - Placaj in aer facut de Ionita si, dupa analiza reluarilor, se dicteaza doar lovitura de pedeapsa impotriva noastra. Am riscat un cartonas galben care ar fi dus la eliminarea temporara a lui Ionita (10 minute).

Min.55 - Scapam din nou cu fata curata dintr-o faza complicata. Irlandezii sunt penalizati pentru un balon blocat la pamant.

Min.51 - Balon inainte scapat de Radoi si irlandezii repun in gramada ordonata la centrul terenului.

INFO: Nou record de asistenta la un meci de rugby la Cupa Mondiala. 89.267 de spectatori asista la acest meci.

Min.47 - Atacam promitator pe trei sferturi prin Apostol. Suntem in 22-ul advers si presam puternic. Din pacate pierdem posesia si Zebow pleaca la atac. Recuperam in zona de la centrul terenului.

Min.44 - Pasa cu piciorul a lui Reddan dupa o trecere pe langa gramada, urmeaza pasa pentru Earls si acesta marcheaza cel mai clar eseu al meciului (3-23). Madigan transforma fara probleme (3-25).

Min.42 - Reusim sa recuperam mingea in 22-ul nostru si sa o trimite in margine, dar irlandezii raman in presiune. Repun din margine si se organizeaza intr-un mol de margine. 

19:45 Irlanda repune mingea in joc in aceasta parte secunda.

19:30 Pauza pe Wembley din Londra. Irlanda conduce Romania, cu 18-3. Doua eseuri am incasat in prima repriza si singurele noastre puncte au venit de la Calafeteanu.

Min.40 - Inainte comis de un irlandez, recuperam mingea si Calafeteanu o trimite in margine. Repunem din terenul advers.

Min.37 - Dupa minute bune in care ne-am aparat reusim o recuperare prin Calafeteanu, dar din pacate acesta scapa balonul inainte si Irlanda primeste lovitura de pedeapsa.

Min.29 - Primim al doilea eseu dupa o noua actiune in viteza pe flanc. Eals a culcat mingea in terenul nostru de tinta (3-18). Madigan trimite in bara si astfel transformarea este ratata.

Min.27 -  A doua margine pe care o pierdem pe repunerea noastra. Mingea revine la irlandezi, dar Fercu recupereaza in 22-ul nostru si Calafeteanu degajeaza pana spre centrul terenului.

Min.25 - Irlandezii castiga teren consistent printr-un mol de margine. In cele din urma am blocat, dar am facut-o cu pretul unei lovituri de pedeapsa. De aceasta data "Verzii" trimit in margine si prefera sa preseze in 5-ul nostru. Scapam cu fata curata dupa ce un irlandez s-a pus intre purtatorul de balon si un jucator roman. Trimitem in margine si avem repunerea.

Min.22 - Reluam jocul si incercam sa spargem defensiva irlandeza la limita 22-ul advers. Din pacate Radoi se ridica de la pamant cu mingea in maini si se fluiera lovitura de pedeapsa pentru Irlanda.

Min.19 - Irlanda nu ne mai iarta de aceasta data si eseul lui Bowe este acordat fara niciun dubiu (3-11). Un eseu chiar langa steagul de colt al terenului, iar Madigan aduce si transformarea dintr-o pozitie dificila (3-13).

Min.17 - Suntem penalizati pentru un placaj la gat. Irlandezii vor transformarea, ceea ce inseamna ca ne respecta si cumva ne-au luat frica dupa inceputul echilibrat. Madigan reuseste transformarea si Irlanda revine la conducere (3-6).

Min.15 - Eseul nu este validat in urma probei video si este decizia justa. Zebo a calcat marginea in momentul cand se afla in posesia balonului. Scorul redevine egal, 3-3.

Min.14 - Moment bun de atac al Romaniei pana la limita 22-ul advers. Calafeteanu comite un inainte, mingea intra in posesia "verzilor", iar acestia pornesc la contraatac si suntem pedepsiti. Zebo fuge pe langa linia de margine si nu se opreste pana in eseu (3-8).

Min.12 - Stejarii reusesc sa placheze ermetic un irlandez la centrul terenului si sa-l scoata in afara terenului. Vom repune din margine.

Min.11 - Calafeteanu trimite printre buturi si restabilim rapid egalitatea (3-3). Un raspuns foarte bun al Stejarilor in fata campioanei ultimelor doua editii din Turneul Celor 6 Natiuni.

Min.9 - Irlandezii nu elibereaza zona placajului si avem lovitura de pedeapsa. Sansa de a restabili egalitatea pe tabela.

Min.8 - Avem repunere intr-o margine in jumatatea irlandeza. Suntem aproape de a pierde posesia, dar recuperam si plecam la atac.

Min.7 - Lovitura de pedeapsa pentru Irlanda din fata buturilor noastre. O pozitie din care Madigan nu poate rata (0-3).

Min.4 - Iesim bine din prima situatie delicata a meciului. Un inainte comis de irlandezi in 22-ul nostru si Calafeteanu muta jocul in margine la centrul terenului.

Min.2 - Irlandezii au prima posesie a meciului si incearca sa avanseze metru cu metru spre buturile noastre.

18:47 Incepe meciul de pe Wembley. Romania a repus balonul in joc. Echipa noastra evolueaza in echipamentul de rezerva, cu tricouri albe si sorturi de culoare inchisa.

18:42 Bun regasit prieteni ai rugbyului. De la aceasta ora transmitem Romania-Irlanda, a doua partida a Stejarilor la Cupa Mondiala din Anglia.

Pana acum Romania si Irlanda s-au intalnit de noua ori, bilantul fiind de opt victorii pentru reprezentantii frunzei de trifoi si o remiza. Aceasta s-a consemnat chiar la debut, in 1980, cand Romania a remizat la Dublin, scor 13-13, dupa ce a revenit de la 3-13 printr-un eseu si o lovitura de pedeapsa.

Ultima intalnire cu Irlanda a avut loc in urma cu un deceniu, tot la Dublin, cand Irlanda a invins Romania intr-un meci test, scor 43-12.

La Cupa Mondiala am intalnit Irlanda in 1999 si 2003, pierzand ambele dispute la scor: 44-14 si 45-17.

In partida de debut la acest turneu final, Irlanda a dispus de Canada, cu 50-7, in timp ce Romania s-a inclinat in fata Frantei, cu 38-11.

Romania va incepe meciul de duminica in urmatoarea alcatuire:

1. Andrei Ursache, 2. Andrei Radoi, 3. Paulica Ion, 4. Valentin Poparlan, 5. Ovidiu Tonita, 6. Viorel Lucaci Ursache, 7. Mihai Macovei (capitan) 8. Daniel Carpo, 9. Valentin Calafeteanu, 10. Michael Wiringi , 11. Ionut Botezatu, 12. Csaba Gal , 13. Paula Kinikinilau, 14 Adrian Apostol, 15. Catalin Fercu.

Rezerve: 16. Mihaita Lazar 17. Otar Turashvili, 18. Alexandru Tarus, 19.Johannes Van Heerden , 20. Stelian Burcea, 21. Florin Surugiu, 22. Florin Ionita, 23. Florin Vlaicu.



MINUT cu MINUT Cupa Mondiala de rugby: Romania-Irlanda