Rugby

Francezii iau in serios meciul cu Romania

Nationala Frantei a debutat cu o victorie la Cupa Mondiala, scor 32-10 contra Italiei sambata seara in Grupa D, dar chiar si asa “cocosii galici” nu se culca pe o ureche inaintea meciului cu Romania de miercuri.

Antrenorul Frantei Philippe Saint-Andre a declarat dupa meciul cu Italia ca jucatorii sai trebuie sa trateze cu maxima seriozitate intalnirea cu Romania.

“Eu stiu cum e sa pierzi in fata Romaniei. Trebuie sa-i tratam cu seriozitate. Va fi un meci foarte importante”, a declarat Saint-Andre.

Acesta s-a aflat pe teren in 1990 la ultima victoria a Romaniei contra Frantei si totododata singura obtinuta pe pamant francez, scor 12-6 intr-o partida test.

Saint-Andre a evoluat atunci pe postul de centru in nationala Frantei.

Romania a castigat doar de opt ori in istorie in fata Frantei si a pierdut de 41 de ori. Daca ultima victorie a “stejarilor” dateaza din 1990 pe Stade Patrice Brocas din Auch, cele doua echipe s-au intalnit ultima data in 2006 pe arena din Parcul cu Platani. Franta s-a impus cu 62-14 intr-un meci test.

Va fi pentru a doua oara in istorie cand Romania intalneste Franta in deschiderea participarii stejarilor la un turneu final de Cupa Mondiala, dupa editia din 1991 cand Franta s-a impus cu 30-3 pe Stade Mediterranee din Beziers.



Francezii iau in serios meciul cu Romania