Rugby

Federatia Romana de Rugby solicita sanctionarea jucatorilor spanioli care l-au agresat pe arbitrul roman

Sursă foto: twitter.com/ferugby

Federatia Romana de Rugby a sesizat forurile abilitate in legatura cu incidentul de la finalul partidei Belgia – Spania, din cadrul Rugby Europe International Championship, anunta site-ul frr.ro

"Ostilitatea centrata pe brigada de arbitri romani, care a judecat partida, contravine nu doar spiritului rugbyului, ci fair-play-ului in general. Nu exista nicio scuza pentru atitudinea violenta de pe teren, un astfel de comportament aducand grave prejudicii imaginii generale a acestui sport. Valorile acestei discipline trebuie nu doar declarate, ci considerate drept un cod de conduita pentru toti cei implicati in fenomen. Indiferent de cat este de mare presiunea unei partide, indiferent de frustrarile pe care ea le poate genera, contestarea deciziilor unui arbitru nu poate lua forme lipsite de civilizatie, care sa ajunga sa puna in pericol integritatea sa fizica. Ne mahneste faptul ca o competitie de o importanta majora, organizata de Rugby Europe, este scena unor astfel de manifestari, care se cer sanctionate drastic pentru a descuraja repetarea lor", se arata in comunicatul FRR.

"Respectul pe care il consideram fundamental in sportul cu balonul oval este datorat egalmente tuturor celor implicati intr-o competitie. Nu este optional, nu depinde de victorie, nu poate fi pus intre paranteze. Agresarea unei arbitru nu poate fi tolerata unui atlet, este semnul unor carente de educatie, sportiva si nu numai, dar si un semnal de alarma referitor la ceea ce se poate declansa pe viitor, daca se vor contoriza prea multe circumstante atenuante", se mai precizeaza in textul federatiei.

Mai multi jucatori spanioli l-au alergat pe arbitrul roman Vlad Iordachescu dupa meciul pierdut de Spania in fata Belgiei, duminica, in Rugby Europe Championship.

Un rezultat care a facut ca Romania sa se califice direct la Cupa Mondiala din Japonia 2019 si care a aruncat Spania la baraj.



Federatia Romana de Rugby solicita sanctionarea jucatorilor spanioli care l-au agresat pe arbitrul roman