Rugby

Cupa Mondiala de rugby in premiera fara Romania la start!

Vineri se da startul unei noi editii a Cupei Mondiale de rugby, competitie de unde Romania nu lipsise vreodata de la debutul in 1987. Se intampla acum din cauza unui motiv cat se poate de stupid.

Despre rugby se spune ca e acel sport de golani practicat de domni. Astăzi, 20 septembrie, se dă startul unei noi ediții a Cupei Mondiale. E festivalul sportului cu balonul oval disputat la fiecare patru ani începând cu 1987. România n-a lipsit de la nicio Cupă Mondiala, fiind parte a unui grup select de națiuni din elita acestui sport. Aceasta până în 2019 când Stejarii, deși calificați cu mari emoții, sunt obligați să urmărească turneul de la televizor.

Și s-a ajuns aici pentru că niște domni de la Federație în bunele lor intenții s-au jucat în realitate de-a golani. Cum în România nu mai existau de acum bărbați ca brazii pe care să-i cheme Ion, Gheorghe, Vasile, Constantin sau altfel și care să practice acest sport, un anume Sione Faka'osilea a fost naturalizat și folosit pentru a face diferența, sperau ei. Și s-a dovedit a fi diferența dintre a participa și a sta acasă la Cupa Mondială.

Ne și imaginăm impactul unui singur om într-un sport de echipa cu 15 jucători în teren!

Numai că acest Sione mai evoluase la un moment dat, în trecutul său îndepărtat temporal și geografic, pentru Tonga, lucru pe care nu l-au descoperit ai noștri ci alții. Din păcate pentru noi, era prea târziu pentru a evita descalificarea.

Așa că... unde nu-i cap, vai de picioare!

Ediția 2019

În altă ordine de idei, competiția din Japonia aduce la start 20 de echipe care au fost împărțite în patru grupe de câte cinci formații.

Primele doua din fiecare grupă se califică în sferturile de finală.

Meciurile vor fi găzduite de 14 orașe, iar primele trei echipe vor obține calificarea automată la Cupa Mondiala din 2023 găzduită de Franța.

Vineri, de la 13:45, Japonia și Rusia se vor duela în meciul de deschidere.

Vedeți mai jos componența grupelor:

Grupa A
Irlanda, Scoția, Japonia, Rusia, Samoa.

Grupa B
Noua Zeelanda, Africa de Sud, Italia, Namibia, Canada.

Grupa C
Anglia, Franța, Argentina, SUA, Tonga.

Grupa D
Australia, Țara Galilor, Georgia, Fiji, Uruguay.

Campioanele de până acum:

Noua Zeelandă (1987, 2011, 2015)
Africa de sud (1995, 2007)
Australia (1991, 1999)
Anglia (2003)

Franța este echipa cu cele mai multe finale pierdute (1987, 1999, 2011).

Toate meciurile se văd în România pe postul public de televiziune!



Cupa Mondiala de rugby in premiera fara Romania la start!