Rugby

Ce șansă pentru Stejari! Cupa Mondială ar putea avea 24 de echipe la start

Sursă foto: https://twitter.com/rugbyworldcup/

Federația Internațională de Rugby analizează posibilitatea de extindere a numărului de echipe participante la turneul final al Cupei Mondiale chiar de la ediția viitoare, în 2027.
Cupa Mondială din Franța – Toate rezultate sunt aici!

În prezent, la Cupa Mondială participă 20 de echipe împărțite în patru grupe a câte cinci formații.

Cum în afara turneului final găzduit anul acesta de Franța au rămas trei echipe care ar fi putut avea prestații onorabile, e vorba de Canada, SUA și Spania, cei de la World Rugby iau în calcul schimbarea formatului pentru Cupa Mondiala.

Extinderea la 24 de echipe ar putea avea loc chiar de la următoarea Cupă Mondială, găzduită de Statele Unite în 2027, anunță cotidianul britanic Times.

Formatul cu 24 de echipe ar presupune schimbarea sistemului competițional, în sensul în care ar fi șase grupe a câte patru echipe.

Din grupe s-ar ieși într-o fază a optimilor de finală, care nu există în formatul actual, optimi unde ar ajunge primele două din fiecare grupă, plus cele mai bune patru echipe clasate pe locurile trei în grupele lor.

Totul despre Cupa Mondială din Franța aici

Cupa Mondială de rugby a debutat în anul 1987 cu 16 echipe la start, printre care și naționala României.

”Stejarii” au participat la toate edițiile, mai puțin cea din 2019 găzduită de Japonia, când România a fost descalificată pentru folosirea unui jucător care mai evoluase pentru o altă echipă națională.

România a revenit la Cupa Mondială în 2023 și până acum a suferit două înfrângeri categorice, 82-8 cu Irlanda și 76-0 cu Africa de Sud, primele două echipe în ierarhia World Rugby.

Pentru ”Stejari” urmează meciurile cu Scoția și Tonga.



Ce șansă pentru Stejari! Cupa Mondială ar putea avea 24 de echipe la start