Rugby

Am pierdut organizarea meciului cu Uruguay din cauza pandemiei de covid

Sursă foto: https://twitter.com/RugbyRomania

Programata initial pentru data de 6 noiembrie, pe Stadionul National de Rugby Arcul de Triumf, partida va avea loc in cele din urma in Italia, la Verona, pe stadionul din Payanini Center, duminica, 7 noiembrie, ora 15:00 (ora Romaniei), anunta FRR.

Din cauza situatiei sanitare existente in Romania in aceste zile, Los Teros au solicitat disputarea meciului intr-o locatie care sa fie cat mai sigura pentru sanatatea jucatorilor in contextul pandemic actual.

De asemenea, din cauza situatiei epidemiologice din Romania, conform ultimelor masuri de prevenire si combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, care au intrat in vigoare de luni, 25 octombrie, meciul pe care Romania il va sustine cu Tarile de Jos din 13 noiembrie, contand pentru ultima etapa a Rugby Europe Championship 2021, se va disputa fara spectatori.

„Desi nu ne place, intelegem pe deplin decizia celor de la Uruguay de a nu dori sa joace in Romania pentru ca daca ne uitam pe ultimele statistici legate de evolutia pandemiei, suntem pe locul 1 in Europa la decese si infectari.

"Este o realitate care poate descuraja pe oricine, de aceea am acceptat propunerea de a juca pe teren neutru, intr-o tara care in acest moment controleaza foarte bine situatia legata de Sars-Cov2.

"Vedem zi de zi ce se intampla langa noi, cu prietenii si cunoscutii nostri, vedem presiunea care este pe sistemul medical. Trebuie sa fim solidari si sa incercam ca toti, prin eforturile noastre unite sa oprim aceasta pandemie. Din pacate, si sportul plateste un pret destul de mare, iar in acest moment acest pret este disputarea meciurilor fara spectatori”, a declarat Alin Petrache, presedintele Federatiei Romane de Rugby.



Am pierdut organizarea meciului cu Uruguay din cauza pandemiei de covid