Inot

România a terminat pe locul 18 în clasamentul pe medalii la Campionatul Mondial de Înot. Unde eram dacă Popovici ar fi fost performant

România a încheiat pe locul al 18-lea în clasamentul general pe medalii, la finalul Campionatului Mondial de Înot 2023 din Japonia. Dacă David Popovici ar fi reușit două medalii de aur la probele de 100m și 200m liber, am fi fost mult mai sus și am fi apărut și în clasamentul probelor de înot. 
David Popovici a ținut un monolog la venirea în România și a refuzat să răspundă la vreo întrebare. Dorința sa: „Vreau să fiu din nou cel mai rapid înotător din lume, cel mai bun”

România a câștigat două medalii la aceată competiție, prin Constantin Popovici şi Cătălin Preda. Aceștia au câștigat medali de aur şi respectiv argint, la săriturile în apă de la mare înălţime, 27 de metri.

Cu un total de 2 medalii, una de aur și una de argint, România s-a clasat pe 18 ăn clasamentul general pe medalii, dintr-un total de 30 de țări.

Dacă am mai fi luat două medalii de aur am fi obținut un total de 4 medalii, dintre care 3 de aur și una de argint, care ne-ar fi plasat pe locul 11, la egalitate cu Ungaria.

De remarcat că România nu apare în clasamentul dedicat de înot, pentru că acolo nu a câștigat nici o singură medalie, dar se află pe locul 1 în clasamentul de sărituri în apă grație celor două medalii câștigate aici. La sărituri în apă au participat doar patru țări, inclusiv România.

Toate clasamentele finale pe medalii sunt aici.

China a terminat pe locul 1 în clasamentul pe medalii, cu 40 în total dintre care 20 de aur, urmată în ordine de Australia cu 30 (15 de aur) și SUA cu 44 (doar 7 de aur).



România a terminat pe locul 18 în clasamentul pe medalii la Campionatul Mondial de Înot. Unde eram dacă Popovici ar fi fost performant