Inot

David Popovici a ținut un monolog la venirea în România și a refuzat să răspundă la vreo întrebare. Dorința sa: „Vreau să fiu din nou cel mai rapid înotător din lume, cel mai bun”

David Popovici a sosit duminică în România, de la Campionatele Mondiale de Înot 2023 din Japonia. La aeroport, a rostit un discurs pe care îl avea pregătit și, la final, a anunțat că de data aceasta nu va răspunde nici unei întrebări.
De ce s-a „înecat” din nou Popovici? De la slăbiciunile lumești ale lui Becali până la vaccinul Activenews
VIDEO Popovici, locul 6 unde era campion mondial. Dezastru la al doilea bazin

”Vă mulțumesc pentru prezență. În primul rând, aș vrea să le mulțumesc oamenilor care m-au susținut, care mă susțin, care au urmărit Campionatul Mondial. Am învățat acum cât de importantă e susținerea voastră, în vremuri și mai puțin bune, pentru că binele e în general celebrat la concursuri”, a înceutul sportivul.

"E ce mai bună ocazie pentru mine să le transmit copiilor, tinerilor că nu există magie, doar antrenament, efort constant. A fost și un an dificil, cel mai intens haotic, bizar, cu recordul mondial, Bacalaureatul, dar am trecut cu bine. Acum este o oportunitate foarte bună să înțeleg curajul și asumarea.Ține numai de mine cum reacționez. Este un proces, iar au sunt aici să învăț. Am doiuă variante. Prima variantă: las ceea ce s-a întâmplat să mă demoralizeze, a doua, las ce mi s-a întâmplat să mă motiveze. Voi alege varianta a doua pentru că iubesc ceea ce fac”, a spus Popovici.

„Acesta e sportul, asta e lumea reală, îmi pare rău dacă vă așteptați la altceva.Aș vrea să închei cu un citat din Earl Nightingale: Nu renunța niciodată la visul tău, doar pentru că îți va lua timp să îl atingi Timpul va trece oricum”.

„Mi-am amintit că mai am ceva de spus: plec de la concursul ăsta cu ceva extraordinar de valoros, și anume sunt extrem de motivat. Mă simt mai puternic ca niciodată.Trebuie să îmi iau o vacanță, dar de abia aștept să revin la antrenamente și pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Vreau să fiu din nou cel mai rapid înotător din lume, cel mai bun, pentru că mă simt mai puternic ca niciodată”. Vă mulțumesc! Aleg să nu răspund la întrebări de data aceasta", a încheiat David Popovici.

David Popovici a fost prezent la Campionatele Mondiale 2023, acolo unde s-a clasat în afara podimului atât la cursa de 200m liber, cât și la cea de 100m liber - acolo unde este deținătorului recordului mondial stabilit în 2022.David Popovici a ținut un monolog la venirea în România și a refuzat să răspundă la vreo întrebare. Dorința sa: „Vreau să fiu din nou cel mai rapid înotător din lume, cel mai bun”