Hochei

Patinoarul "Mihai Flamaropol", subiect de discutie intre Eduard Novak si Nicusor Dan. Un santier de 100 milioane de lei abandonat la 35% (FOTO)

Sursă foto: https://www.facebook.com/EduardCarolNovak/

Eduard Novak, ministrul Tineretului si Sportului, a avut o intalnire informala cu Nicusor Dan, primarul Capitalei, printre subiectele dezbatute aflandu-se si situatia patinoarului "Mihai Flamaropol".

"Am avut astăzi o întâlnire cu domnul Nicușor Dan, Primarul General al Capitalei, pe tema infrastructurii sportive la nivelul Bucureștiului, a viitorului sporturilor pe gheață – hochei, patinaj viteză (short track) și patinaj artistic -, precum și a unui proiect la care țin foarte mult, de integrare prin sport a copiilor cu dizabilități.

"Am discutat despre situația juridică a Patinoarului “Mihai Flamaropol”, obiectiv a cărui finalizare este blocată de aproape doi ani, ca urmare a situației litigioase complicate, precum și despre dorința comună de găsire a unei soluții prin care bucureștenii să poată beneficia cât mai curând de un patinoar funcțional.

"Deschiderea manifestata de ambele parti, precum si planurile de stabilire a unor noi intalniri pe tema infrastructurii sportive, atat la nivelul Primariei Generale, cat si la nivelul altor autoritati cu care putem colabora institutional, imi dau incredere ca vom identifica cele mai bune solutii in beneficiul sportului si al bucurestenilor", a anuntat Eduard Novak pe Facebook.

Construit in 1952, Patinoarul "Mihai Flamaropol" aflat in vecinatatea Arenei Nationale, a intrat intr-un amplu proces de modernizare in martie 2017.

Vechea constructie a fost daramata la finalul anului 2016 pentru a face loc unui proiect modern care s-a oprit, in cel mai pur stil romanesc.

Noul patinoar ar fi trebuit construit in doi ani. Au trecut patru si de luni bune nu s-a mai miscat un pai pe santierul abandonat.

Din cauza unor litigii aparute intre vechea administratie a Capitalei si firmele Astaldi-UTI, care obtinusera prin licitatie executia proiectului, lucrarile au fost oprite la doar 35%.

"In mai putin de doi ani, loturile nationale de hochei si patinaj ale Romaniei trebuie sa se poata  pregati si antrena in conditii optime, pe un patinoar nou, dotat si echipat corespunzator si implicit sa poata reprezenta Romania pe plan international", declara Gabriela Firea, fostul primar al Municipiului Bucuresti, in 27 martie 2017, intr-o conferinta de presa.

Intre timp santierul este unul complet abandonat, iar structura de beton deja ridicata se degradeaza pe zi ce trece.

Noul patinoar ar urma sa aiba o capacitate de 3100 de locuri si o parcare in care sa intre 108 masini.

Bugetul prevazut pentru modernizarea Patinoarului "Mihai Flamaropol" a fost estimat la aproape 100 milioane de lei fara TVA.

Interesant este ca Primaria Municipiului Bucuresti a preluat in 2013 patinoarul din administratia Ministerului Tineretului si Sportului.



Patinoarul "Mihai Flamaropol", subiect de discutie intre Eduard Novak si Nicusor Dan. Un santier de 100 milioane de lei abandonat la 35% (FOTO)