Handbal

Victorie pentru Romania in ultimul amical inaintea Campionatului Mondial

Nationala feminina de handbal a Romaniei a invins Suedia pe terenul acesteia, miercuri seara, cu trei zile inaintea debutului la turneul final al Campionatului Mondial din Danemarca.

Romania s-a impus in fata medaliatei cu bronz la ultimul Campionatul European, cu 33-30, dupa ce la pauza nordicele aveau trei goluri avantaj, 15-12.

“Am facut o repriza a doua foarte buna. Ne-am aparat mult mai bine si am jucat mai bine pe contraatac. Ritmul jocului a fost sustinut de apararea si cred ca toata lumea simte ca am facut un meci bun”, a declarat dupa meci Tomas Ryde, antrenorul nationalei Romaniei.

Cristina Neagu, cu 8 goluri dintre care 4 de la sapte metri, a fost cea mai buna marcatoare din tabara noastra.

Romania: Cristina Neagu 8 (4), Adriana Nechita 6, Valentina Ardean Elisei 5, Eliza Buceschi 5, Aurelia Bradeanu 2, Ana Maria Tanasie 2, Laura chips 2, Gabriela Perianu 1, Oana Manea 1, Melinda Geiger 1.

Romania a avut nu mai putin de sase eliminari de doua minute, ceea ce inseamna ca aproape un sfert din meci l-am jucat in inferioritate numerica.

Nationala noastra debuteaza la Campionatul Mondiala sambata de la ora 16:00 contra reprezentativei statului Puerto Rico.

Romania face parte din Grupa D alaturi de Norvegia, Rusia, Spania, Kazahstan si Puerto Rico.



Victorie pentru Romania in ultimul amical inaintea Campionatului Mondial