Handbal

Tadici: “Sunt multumit de ce am reusit pana aici. As vrea sa mergem pana la capat”

Gheorghe Tadici, selectionerul echipei nationale de handbal feminin a Romaniei, a declarat ca este multumit de evolutia echipei sale pana in acest moment al turneului final al Campionatului Mondial si ca spere sa ajunga in finala competitiei.

“Sper ca jucatoarele sa fi invatat ceva din jocul de astazi, in special jucatoarele care au jucat mai putin. Sunt multumit de rezultat si de locul doi in grupa. Felicit echipa pentru efortul depus si le multumesc pentru ce a fost pana aici”, a spus Tadici la conferinta de presa care a urmat meciului cu Cehia.

Chiar daca Polonia, adversarul din optimi pare facil la prima vedere, Tadici spune ca polonezele trebuie tratate cu maxima atentie.

“Acum incepe competitia KO si sper sa ne concentram in primul meci care nu va fi usor. Echipa Poloniei are jucatoare foarte experimentate care evolueaza in campionatul Germaniei si la Buducnost”, a mai spus Tadici.

Tehnicianul Romaniei a mai spus ca meciul cu Cehia a fost abordat cu 75% din turatia normala si ca prin acesta s-a urmarit pregatirea tuturor jucatoarelor in vederea disputelor care vor urma.

“In meciul cu Cehia am incercat sa pregatim jocul urmator si a fost greu sa mentin concentrate jucatoarele. Aveam nevoie de o victorie si este suficient rezultatul final. Ne-am ferit de accidentari pentru ca speram sa avem o competitie cat mai lunga si normal ca am dozat efortul in jocul de astazi”, a completat selectionerul.

Tadici isi doreste ca Romania sa ajunga cat mai departe la Campionatul Mondial si daca se poate chiar in finala.

“Eu as vrea sa mergem pana la capat si fetele la fel, dar depinde de foarte multi factori. Cred ca fetele se vor mobiliza si sper sa le pregatim si noi cat mai bine”, a adaugat Tadici.

Romania revine in actiune duminica seara in meciul din optimile de finala programat de la 21:15.



Tadici: “Sunt multumit de ce am reusit pana aici. As vrea sa mergem pana la capat”