Handbal

Romania, prada usoara pentru Norvegia. Mergem cu doua puncte in grupele principale si avem o misiune infernala pentru calificarea in sferturi

Sursă foto: https://www.facebook.com/ihf.info/

Dupa victoriile cu Iran si Kazahstan, adversare din lumea a treia a handbalului feminin, pentru nationala Romaniei a venit adevaratul test la Campionatul Mondial impotriva Norvegiei, echipa care ne-a invins de o maniera categorica, scor 33-22.

Romania a rezistat in fata Norvegiei dar in primele 15 minute, cand am si condus in trei randuri pe tabela de marcaj, cu 1-0, 2-1 si 5-4.

Apoi, atac dupa atac, Norvegia a inceput sa puna stapanire pe joc si sa ne domine la toate capitolele.

Katrin Lunde a fost un adevarat zid intre buturile multiplei campioane mondiale, cu 12 interventii decisive in prima repriza.

Sase dintre acestea au fost la faze unu contra unu cu jucatoarele din echipa noastra.

Jocul s-a rupt complet in debutul partii secunde, cand Norvegia a marcat de sapte ori si a primit doar doua goluri.

Un meci in care nici poarta nu ne-a ajutat, portarita noastra avand un procentaj de interventii de doar 19 la suta.

Lunde, prin comparatie, a incheiat meciul cu 19 interventii si o eficienta de 54 de procente, fiind declarata jucatoarea meciului.

Norvegia a pus deoparta a 12-a victorie in ultimele 14 confruntari cu Romania.

Este cea mai severa infrangere a Romaniei in fata Norvegiei din 2013 incoace, cand pierdeam la 12 goluri diferenta, 18-30!

Norvegia merge cu patru puncte in grupele principale, avand un punct peste Suedia si Olanda.

Romania va avea doua puncte, fiind contabilizata doar victoria cu Kazahstan, echipa care si-a castigat locul in grupele principale in urma victoriei cu Iran.

Primul meci al Romaniei in grupa principala II va fi impotriva Olandei, pe 9 decembrie.

In continuare vom intalni Puerto Rico (11 decembrie) si Suedia (13 decembrie).

Calculele pentru echipa pregatita de Adrian Vasile sunt extrem de simple. Trebuie sa invingem tot pentru a avea sanse la locul doi care asigura calificarea in sferturile de finala.Romania, prada usoara pentru Norvegia. Mergem cu doua puncte in grupele principale si avem o misiune infernala pentru calificarea in sferturi