Handbal

Nou record de spectatori la un meci de handbal

Sursă foto: https://twitter.com/EHFEURO

Partida dintre Germania și Elveția din cadrul Grupei A la Campionatul European a dus la stabilirea noului record.

Organizatorii turneului final au programat primele două meciuri pe stadionul din Dusseldorf, unde la meciul Germaniei cu Elveția s-au adunat aproape 54.000 de spectatori.

Cifra exactă comunicată de organizatori este de 53.586 de spectatori, astfel că recordul stabilit în 2014 tot la un meci din Germania a căzut fără probleme. Vechiul record de asistență la un meci de handbal a fost de 44.189 spectatori.

Germania s-a impus fără emoții în fața Elveției, cu 27-14, portarul Andy Wolff fiind un adevărat zid, cu nu mai puțin de 13 intervenții decisive și o eficiență de 59 de procente. Acesta a fost declarat, fără doar și poate, jucătorul meciului.

”Experții” au bifat prima victorie

În meciul inaugural de la Campionatul European, Franța a învins Macedonia de Nord, cu 39-29, după ce la pauză tripla campioană continentală intrase cu un avantaj de doar patru goluri, scor 17-13.

Macedonia de Nord, o echipă fără prea mari pretenții în handbalul european, a rezistat admirabil în prima jumătate a reprizei inaugurale, conducând de mai multe ori pe tabelă, la un moment dat chiar și cu două goluri avans.

În minutul 15, Macedonia de Nord avea 10-8 în fața Franței, dar tăvălugul din Hexagon n-a mai putut fi oprit odată pus în mișcare.

Hugo Descat a încheiat partida cu 7 goluri din tot atâtea aruncări, în timp ce Nikola Karabatic, jucător aflat la ultimul Campionat European din carieră, a marcat un singur gol din două aruncări.

România la primul EURO după 28 de ani

Printre cele 24 de participante la ediția cu numărul 16 a Campionatului European se numără și naționala României.

Tricolorii revin la un EURO după o absență de 28 de ani, România participând la primele două ediții, în 1994 și 1996, când am obținut câte o victorie pe turneu final și un total de opt înfrângeri.

România face parte dintr-o grupă cu Spania, Croația și Austria, iar în primul meci echipa pregătită de Xavier Pascual va întâlni Austria, vineri, 12 ianuarie.

Cele două echipe au făcut parte din aceeași grupă de calificare, România fiind învinsă în ambele dispute cu Austria.

Campionatul European se desfășoară în perioada 10-28 ianuarie în șase orașe din Germania.

 


Nou record de spectatori la un meci de handbal