Handbal

Romania, dus rece in fata Spaniei la Campionatul Mondial de handbal feminin

Nationala Romaniei a sustinut marti seara de la 19:15 primul test adevarat la Campionatul Mondial de handbal feminin din Danemarca. Vedeti mai jos desfasurarea meciului cu Spania, la finalul caruia in pofida rezultatului negativ echipa Romaniei a obtinut calificarea in optimile de finala.

Romania a dominat inceputul meciului si a condus cu 4-1 si 5-2 cu Cristina Neagu in mare forma. Trei goluri la rand a reusit interul nostru stanga. Spania a echilibrat meciul dupa goluri consecutive si scorul s-a strans la 5-4 in favoarea Romaniei (min.9). Nechita si Geiger au inscris dupa incursiuni spectaculoase pe semicerc (8-6), dar ibericele au egalat in premiera la opt. Ungureanu ne-a tinut la conducere prin interventiile sale, iar in atac Neagu si Buceschi inscriau pentru 10-8. Romania s-a distantat la 12-9 cu cinci minute inaintea pauzei, dar finalul de repriza a apartinut ibericelor. Cu patru goluri consecutive, dintre care ultimul din 7 metri la cea din urma faza a reprizei, a facut ca Spania sa preia conducerea in premiera si sa intre in avantaj la cabine (12-13).

De sapte minute a avut nevoie Romania sa marcheze primul gol in partea secunda. Neagu a scapat pe extrema dreapta dupa o faza de atac fara orizont, dar in tot acest interval Spania pusese alte patru goluri pe tabela (16-12). Fara orizont in faza ofensiva si cu o aparare subreda, Romania a incasat gol dupa gol astfel ca in ultimele zece minute diferenta a ajuns la sapte goluri diferenta in defavoarea noastra (17-24). Jucatoarele noastre n-au reusit niciun moment sa-si revina in partea secunda si partida s-a incheiat cu victoria Spaniei, scor 26-18.

Romania, cu plus 41, ramane in fata Spaniei in clasament, echipa cu plus 27 la golaveraj, dar cu aceasta infrangere ne indepartam de primul loc.

Pentru Romania urmeaza meciul cu Norvegia, joi seara de la 21:30, live text aici pe onlinesport.ro. Vom incheia grupa vineri seara cu Rusia.

FINAL Romania-Spania 18-26

59 - Tanasie ramane singura cu poarta in fata, dar arunca pe langa. 

55 - Scoatem portarul pentru a compensa inferioritatea numerica din faza ofensiva. Manea obtine aruncarea de la 7 metri. Buceschi rateaza!

50 - Pinedo arunca in bara, plecam rapid pe contraatac cu o pasa a Lucianei Marin pentru Tanasie, dar mingea iese in afara terenului. Inca o sansa irosita.

48 - Dubla interventie a Paulei Ungureanu. Mingea ramane la iberice si in cele din urma primim gol de pe pivot (16-22).

46 - Martin inscrie pentru Spania in inferioritate numerica dupa o deplasare fabuloasa din extrema dreapta pe pivot (15-21). Reducem rapid din diferenta pe Buceschi, dar suntem departe de a reveni in meci.

44 - Doar al doilea gol marcat de pivotul nostru, Oana Manea (15-19).

42 - Time out solicitat de banca noastra cand scorul ajunge la 14-19. Cea mai mare diferenta in defavoarea noastra in acest meci.

39 - Circulatie buna pana in extrema stanga la Ardean Elisei. Gol spectaculos (14-17).

38 - Cabral arunca pe langa poarta, dar ce cadou primeste de la Ungureanu. O pasa total eronata si aceeasi Cabral revine pe atac marcand pentru 13-17.

37 - Neagu gaseste poarta cu o aruncare chinuita aproape de pe extrema dreapta. Este primul gol marcat de Romania in aceasta repriza.

36 - Alberto inscrie cu sansa dupa ce tot ea ratase aruncarea de la 7 metri. Scorul capata proportii ingrijoratoare (12-16).

34 - Ne aparam bine, organizat, in zona centrala si Ungureanu respinge aruncarea lui Cabral. Din pacate nu reusim nimic in faza ofensiva.

33 - Neagu reusise sa marcheze cu un trasor de la 10-11 metri, dar golul este anulat pentru a se dicta o eliminare la Gonzalez. In cele din urma ratam atacul.

32 - Ajungem la al 6-lea gol consecutiv primit. Romania n-a mai inscris de la 12-9 in minutul 24.

31 - Cabral marcheaza primul gol al reprizei secunde si Spania ne conduce la doua goluri (12-14).

20:07 S-a reluat meciul cu Spania in atac.

30 - Aruncare de la 7 metri pentru Spania la ultima faza a primei reprize. Alberto inscrie si Spania preia conducerea in premiera (12-13). Pauza.

30 - Bradeanu alearga cu o viteza in minus si arunca slab sub presiunea intrarii in pasiv.

29 - Spania egaleaza pentru a doua oara (12-12) dupa aruncarea lui Pena.

27 - Contraatac scoala al ibericelor si scorul se strange din nou. Un singur gol avantaj pentru Romania (12-11).

26 - Buceschi arunca de la sold, dar De Paula intuieste si blocheaza balonul. Romania ramane in posesie.

24 - Al 5-lea gol din sase aruncari pentru Neagu si avem din nou trei goluri avantaj (12-9).

23 - Buceschi o pacaleste pe Navarro cu o aruncare inselatoare si antrenorul spaniol solicita time-out.

21 - Neagu se inalta superb la 9 metri si marcheaza pentru un 10-8 care aduce linistea in echipa noastra.

20 - Eliminare de 2 minute pentru Szucs. Spania primeste aruncare de la 7 metri, dar Pena trimite in bara.

19 - Spania egaleaza pentru prima data de la inceputul meciului. A fost un 7 metri norocos pentru iberice. Revenim in atac si pivotul Manea inscrie cu sansa (9-8).

16 - Aruncare de la 7 metri ratata la cealalta poarta de Neagu.

15 - Vizitiu arunca in bara cand ne aflam in amenintare de joc pasiv. Spania rateaza o aruncare de la 7 metri prin Martin. Aruncare peste poarta.

13 - Aparitie fulgeratoare pe 9 metri pentru Geiger si aruncare in vinclu pentru 8-6. Romania ramane la conducerea jocului.

10 - Bradeanu o gaseste ideal pe Nechita pe pivot si aceasta ajunge la cota doua reusite (6-4).

9 - Doua goluri la rand marcate de iberice si scorul se strange (5-4).

6 - Nechita se infiltreaza pe pivot si inscrie spectaculos. Inceput cum nu se poate mai bun pentru echipa noastra (5-2).

5 - Neagu e dezlantuita in acest debut de partida. Trei goluri la rand din partea interului nostru (4-1).

4 - Inca o aruncare fulgeratoare din partea Cristinei Neagu (3-1).

2 - Neagu inscrie cu o aruncare spectaculoasa de la 9 metri. Un singur gol a marcat Neagu in meciul precedent contra Kazahstanului.

1 - Patrundere pe inter dreapta a lui Geiger si deschidere de scor. E important ca in acest meci sa ne valorificam toate sansele.

19:15 A inceput meciul. Romania are primul atac pozitional.

Cu doua victorii din doua meciuri disputate tricolorele intalnesc Spania, echipa care a castigat impotiva Kazahstanului (31-10), dar a pierdut luni seara in fata Rusiei (26-28).



Romania, dus rece in fata Spaniei la Campionatul Mondial de handbal feminin