Handbal

Romania, a treia infrangere consecutiva la Campionatul Mondial de handbal feminin

Romania a sustinut vineri de la ora 19:15 ultimul meci din Grupa D a Campionatul Mondial de handbal feminin. Fetele noastre au intalnit Rusia, echipa care pana acum a castigat toate meciurile.

Romania a condus Rusia in mai multe randuri in prima repriza, cu 4-2, 8-6 si 10-7, insa Rusia a revenit de fiecare data terminand prima parte in avantaj, scor 13-12.

Scenariul s-a repetat in partea secunda, cand Romania a condus cu 23-21, dupa care a urmat o perioada de 15 minute fara gol marcat si Rusia s-a detasat decisiv.

Romania termina Grupa D pe locul 4 si va juca in optimi contra Braziliei, campioana mondiala en-titre.

Brazilia a invins Franta in meciul decisiv pentru sefia Grupei C, cu 21-20. Finalul meciului a fost unul dramatic, cu numeroase rasturnari de situatie. Brazilia a trecut in avantaj printr-o aruncare de la 7 metri reusita de Coppi cu 33 secunde inaintea finalului.

Franta scos portarul si a atacat in superioritate numerica reusind egalarea cu o aruncare de pe extrema stanga. Braziliencele au repus rapid de la centru si Diniz a marcat cu o aruncare de la jumatatea terenului in poarta ramasa goala. Frantuzoaicele nici n-au avut timp sa inteleaga ce le-a lovit si astfel Brazilia va juca impotriva Romaniei in optimile de finala.

FINAL Romania-Rusia 27-30

60 - Nechita marcheaza doua goluri la rand. Ne apropiem la 27-29, dar Rusia inchide tabela prin Ilina. Se termina meciul!

57 - Tanasie arunca in bara dupa o noua interventie salvatoare a portaritei Ungureanu.

54 - Perianu reduce din diferenta, dar pe faza defensiva Szucs faulteaza si este eliminata. Din fericire pentru noi Ungureanu apara aruncare de la 7 metri transformata de Ilina si scorul ramane 24-27.

52 - Romania n-a mai inscris de peste 13 minute!

48 - Neagu arunca peste poarta dupa o actiune in care Rusia ne-a tinut departe de linia de 9 metri.

45 - Eliminare de 2 minute primita de Manea si Rusia profita imediat egaland prin Vyakhereva (23-23).

41 - Minge respinsa de Ungureanu, dar ratam prea usor in faza ofensiva si Rusia vine rapid peste noi. Bliznova reduce din diferenta (23-22).

40 - Doua goluri avantaj pentru echipa noastra (23-21).

33 - Romania revine la conducere pentru prima data dupa minute de dominare ale rusoaicelor (19-18). Ungureanu acuza o accidentare la sold.

20:07 S-a reluat meciul.

30 - Prima repriza se inchie cu Rusia in avantaj minim, scor 16-17.

26 - Geiger restabileste egalitatea cu o aruncare de la sold (13-13).

25 - Romania egaleaza scorul, 12-12, dupa minute de dominare a rusoaicelor.

21 - Din nou egalitate dupa al treilea gol consecutiv reusit de rusoaice (10-10).

20 - Rusia revine la un singur gol diferenta dupa doua reusite la rand (10-9).

16 - Momente excelente de joc pentru echipa noastra. Ardean Elisei marcheaza de pe extrema stanga pentru un 9-6 datator de sperante.

15 - Romania conduce din nou la doua goluri diferenta dupa o faza spectaculoasa cu Neagu si Bradeanu in prim plan (8-6).

8 - Primim doua goluri la rand in inferioritate numerica (4-4).

7 - Rusoaicele arunca peste poarta si avem sansa unui nou gol.

5 - Neagu inscrie pentru 4-2 cu pretul unei accidentari la cotul drept. Puternic tamponata de o adversara a fost Neagu. In cele din urma se ridica si meciul este reluat.

3 - Bradeanu inscrie de la 7 metri si Romania preia conducerea (2-1).

19:15 A inceput meciul.

Romania este a 4-a in grupa si indiferent de rezultat nu va depasi aceasta pozitie. Calificarea in optimi de finala a fost obtinuta dupa primele doua meciuri, castigate de Romania cu Puerto Rico si Kazahstan.



Romania, a treia infrangere consecutiva la Campionatul Mondial de handbal feminin