Handbal

Romania, victorie la scor cu Puerto Rico la Campionatul Mondial de handbal feminin

Romania a debutat sambata dupa-amiaza de la ora 17:00 live text pe onlinesport.ro la Campionatul Mondial de handbal feminin din Danemarca. Tricolorele au fost la un pas de a egala cea mai mare victorie din istoria participarilor la Campionatul Mondial. Sa nu uitam ca Romania este singura echipa din lume prezenta la toate editiile turneului final.

Cea mai buna marcatoare din echipa noastra a fost Laura Chiper, cu 10 goluri.

Romania va intalni in urmatorul meci echipa Kazahstanului, ultima calificata la acest turneu final. Meciul Romania-Kazahstan este programat luni de la ora 17:00 si va fi de asemenea live text pe onlinesport.ro

Campioana mondiala din acest an va merge direct la Jocurile Olimpice de la Rio, in timp ce ocupantele locurilor 2-7 vor intra intr-un turneu preolimpic de calificare.

Romania a incheiat pe locul 10 ultima editie a Campionatului Mondial, dupa ce la editia din 2005 cu Gheorghe Tadici pe banca obtinea medaliile de bronz.

FINAL Romania - Puerto Rico 47-14

Final de meci. Romania castiga meciul de debut la Campionatul Mondial, cu 37-14. Un singur gol ne-a mai lipsit pentru a egala cea mai mare diferenta din istorie, 34 de goluri.

60 - Szucs eliminata cu 20 de secunde inaintea finalului partidei. Scapam pe contraatac, dar Vizitiu arunca in bara. Eliminare si in tabara adversa. Aruncare de la 7 metri transformata de portarita Ionica Munteanu.

58 - Buceschi reuseste un nou gol cu un trasor din afara semicercului de 9 metri (46-14).

55 - Vizitiu inscrie cu o aruncare sub transversala. Ne indreptam spre o victorie asteptata, o victorie de moral pentru inceputul turneului final. Pintea face 44-14 pe contraatac, al noulea contraatac finalizat de Romania in acest meci.

51 - Tanasie marcheaza spectaculos de pe extrema stanga (39-12).

47 - Perianu patrunde pe centru si inscrie cu doua adversare in spate. Eliminare de doua minute si in tabara adversa pentru o impingere evidenta (36-11).

46 - Ratam prin Pintea si handbalistele din Puerto Rico au ocazia sa marcheze al doilea gol consecutiv in acest meci. Aruncare de la 7 metri si eliminare de doua minute pentru Buceschi. Aruncare aparata de Ionica Munteanu.

42 - Patu goluri din tot atatea aruncari pentru Szusc (35-9).

40 - Vizitiu apare pe inter dreapta si marcheaza golul personal cu numarul trei in acest meci (34-9).

37 - Chiper marcheaza golul cu numarul 30 al echipei noastre. Aceeasi Chiper isi trece in cont dubla cu o noua aparitie ofensiva (31-7).

36 - Gol pe coltul scurt primit in inferioritate numerica (28-7). Scoatem portarul si atacam cu Marin in tricoul special (29-7).

33 - Primul gol marcat de Szucz in acest meci (27-5).

17:50 A inceput repriza a doua. Puerto Rico are primul atac.

30 - Se incheie prima repriza cu un avans de 20 de goluri in favoarea echipei Romaniei (23-3).

27 - Foarte frumoasa patrunderea Elizei Buceschi (22 ani), una dintre handbalistele de viitor din echipa noastra (20-3). A intrat in apararea noastra si Gabriela Szucs, o jucatoare nascuta in Romania dar care pana acum a evoluat pentru Ungaria.

26 - Doar al treilea gol marcat de handbalistele din Puerto Rico. Patricia Vizitiu, jucatoare care marcase din 7 metri, a fost depasit usor (19-3).

20 - Romania controleaza autoritar meciul, asa cum ne si asteptam de altfel. Conducem cu 15-2 si in acest meci se pune doar problema scorului.

16 - Portarita Paula Ungureanu intervine cu piciorul la o faza unu contra unu cu o adversara. Prima interventie decisiva a Paulei. Scorul ramane 12-2.

10 - Neagu incearca o patrundere pe zona centrala. Obtine doar aruncarea de la 9 metri. In cele din urma inscriem prin aceeasi Neagu aparuta excelent pe postul de pivot (3 goluri). Romania conduce 9-1.

6 - Primul gol marcat de Puerto Rico. Mingea in dreapta pentru Luciana Marin si Romania reface ecartul de patru lungimi (5-1).

4 - Aruncare de la 7 metri transformata de Neagu (2 goluri). Camilo Esteves, antrenorul celor din Puerto Rico, solicita time out.

- Neagu incearca o bolta peste portarul advers si mingea intalneste bara. Ramane 3-0 pentru Romania.

2 - Pivotul Manea inscrie de asemenea primul sau gol.

1 - Nechita marcheaza primul gal al meciului de pe extrema dreapta (1-0).

17:00 Incepe meciul cu echipa Romaniei in ofensiva

Tricolorele incep turneul final impotriva celui mai usor adversar din grupa si in mod normal in partida contra handbalistelor din Puerto Rico nu ar trebui sa se puna decat problema diferentei de scor.

Sambata se mai disputa in Grupa D, grupa Romaniei, alte doua meciuri: Spania-Kazahstan (19:15) si derby-ul Norvegia-Rusia (21:30).

Romania a obtinut in Danemarca ultimul rezultat major in handbalul feminin, medalia de bronz la Campionatul European din 2010.



Romania, victorie la scor cu Puerto Rico la Campionatul Mondial de handbal feminin