Handbal

Romania pierde cu Norvegia la Campionatul Mondial de handbal feminin

Romania a revenit in competitie la Campionatul Mondial dupa o zi de pauza si mai ales dupa usturatoarea infrangere cu Spania, scor 26-18. Tricolorele au intalnit Norvegia, campioana europeana si olimpica in exercitiu si au pierdut dupa un meci in care Norvegia a condus in permanenta.

Tricolorele au tinut aproape doar pana la 1-1, cand Oana Manea obtinea o aruncare de la 7 metri (min.2), dupa care Norvegia a trecut la conducerea jocului. In finalul primei reprize echipa noastra a avut un scurt moment de revenire si scorul se strangea la 10-12.

Dupa 10-13 la pauza, Norvegia a fortat in prima parte a reprizei secunde si diferenta s-a marit la sapte goluri. In final Romania a redus din ecart pana la trei goluri (21-24, min.57), pentru a pierde in cele din urma la patru goluri diferenta.

Romania ocupa locul patru, cu 4 puncte, inaintea etapei finale din Grupa D. Rusia (8 puncte) conduce grupa, urmata de Norvegia si Spania (6 puncte fiecare).

Vineri de la 19:15 live text pe onlinesport.ro Romania intalneste Rusia intr-un meci fara miza pentru noi. Va fi doar o partida de orgoliu si totodata un ultim antrenament oficial inaintea optimilor de finala.

Echipa noastra nu poate urca mai sus de locul patru si va intalni in optimi ocupanta primului loc din Grupa C.

FINAL Romania-Norvegia 22-26

60 - Final de meci. Romania pierde al doilea meci consecutiv si cu acest rezultat locul patru este al nostru indiferent de meciul de vineri cu Rusia.

57 - Bradeanu inscrie al patrulea sau gol. Romania revine la diferenta de trei goluri inregistrata la pauza (21-24).

55 - Ultimele cinci minute ale meciului. Norvegia are in continuare meciul sub control (19-24).

45 - Nechita rateaza incredibil de pe extrema dreapta. Norvegia scapa cu un singur gol primit dupa aceasta dubla inferioritate numerica.

43 - Bradeanu reduce din diferenta cu al treilea sau gol in acest meci. Diferenta ramane mare (13-20).

41 - Dubla eliminare in tabara Norvegiei la scorul de 12-20. Intre timp tehnicianul nostru solicita time out.

39 - Inca un gol reusit de Mork de la 7 metri. Ardean Elisei eliminata 2 minute dupa un duel cu Loke.

37 - Ungureaza pareaza aruncarea lui Mork, dar Neagu paseaza gresit la o adversara si Norvegia nu ne iarta (12-17).

35 - Perianu ne aduce la trei goluri in spatele Norvegiei (12-15).

34 - Neagu reduce din diferenta cu pretul unei accidentari (11-14). Aceasta a cazut pe piciorul Aureliei Bradeanu, dar se ridica si poate continua meciul.

32 - Geiger arunca in bara, dar recuperam mingea si revenim in atac.

22:21 S-a reluat meciul. Romania are primul atac in aceasta parte secunda.

30 - Repriza se termina cu o aruncare de la 9 metri ramasa fara rezultat pe tabela. Norvegia ne conduce dupa prima repriza, cu 13-10, dar am aratat ca putem juca de la egal la egal cu puternica formatie nordica.

29 - Neagu obtine eliminarea unei adversare. Incheiem prima repriza in superioritate numerica.

28 - Marcam doua goluri in inferioritate numerica fara a primi vreunul si din nou ne apropiem la doua lungimi (10-12).

26 - Pintea primeste cea dintai eliminare a meciului. 7 metri pentru Norvegia si Mork o invinge pe Ungureanu (8-12).

25 - Inca o aruncare cu pamantul si Eliza Buceschi este jucatoarea momentului pentru noi, cu trei goluri la rand (8-10).

24 - Revenim la trei goluri dupa o noua patrundere pe inter stanga din partea Elizei Buceschi (7-10). Time out cerut de antrenorul Norvegiei.

20 - Buceschi gaseste un spatiu liber si profita de acesta pentru a reduce din diferenta (5-9).

17 - O schema care functioneaza bine de aceasta data. Buceschi face blocaj la Mork si Neagu inscrie de la 9 metri (4-8).

15 - Kurtovic trece cu usurinta de Neagu si inscrie de pe inter dreapta (3-8).

13 - Aruncare cu pamantul care intalneste bara. Nechita nu pare prea inspirata la finalizare in acest meci, iar Norvegia ne penalizeaza pe contraatac (2-7).

11 - Nechita rateaza de pe extrema dreapta dintr-o pozitie nu tocmai comoda.

10 - Reusim sa o anihilam pe Locke in atacul Norvegiei si incercam un contraatac. In cele din urma atacam pozitional cu un triunghi de pase, dar Bradeanu rateaza pasa decisiva pentru Manea.

6 - Bradeanu scapa de marcaj si egaleaza scorul, dar Kristiansen pacaleste apararea noastra. Norvegia revine rapid la conducere (2-3).

5 - Mork marcheaza de asemenea de la 7 metri. Nicio sansa pentru Ungureanu de aceasta data (1-2).

3 - Manea obtine aruncarea de la 7 metri. Neagu transforma si egalam pe tabela (1-1).

2 - Nici Geiger nu reuseste sa marcheze. Mork patrunde si obtine aruncarea de la 7 metri. Ungureanu apara in fata lui Kurtovic.

1 - Ratam deschiderea scorului pe contraatac prin Ardean Elisei, iar Norvegia nu ne iarta. Ostedal deschide scorul.

21:32 Incepe meciul cu Norvegia in atac.

21:31 Un moment de reculegere in memoria lui Gheorghe Gruia, cel mai mare handbalist din toate timpurile in acceptiunea Federatiei Internationale de Handbal.

Tricolorele intalnesc joi seara de la ora 21:30 puternica echipa a Norvegiei, campioana mondiala in 2011, medaliata cu aur la Jocurile Olimpice de la Londra in 2012 si detinatoarea titlului european dupa succesul din 2014.

Romania si Norvegia s-au intalnit ultima oara la Campionatul European din 2014, cand scandinavele s-au impus, cu 27-19 (16-7), in chiar primul meci din faza grupelor.

Ultima victorie a Romaniei in fata Norvegiei dateaza din 2010. Echipa noastra s-a impus atunci in grupe la Cupa Mondiala, cu 24-23. In acelasi an cuceream medaliile de bronz la Campionatul European.

La turneul final al Campionatului Mondial din Danemarca ambele echipe au suferit pana acum cate o infrangere. Norvegia a fost invinsa la limita de Rusia in chiar primul meci, in timp ce Romania inca isi linge ranile dupa bataia incasata de la Spania.



Romania pierde cu Norvegia la Campionatul Mondial de handbal feminin