Handbal

MINUT cu MINUT Romania-Croatia la Campionatul European de handbal

Ati urmarit live text in aceasta pagina, vineri seara de la ora 19:30, meciul Romania-Croatia din Grupa D a Campionatului European gazduit de Suedia.

FINAL Romania-Croatia 31-26

21:01 Se termina meciul cu victoria Romaniei. Echipa noastra se califica in grupele principale.

Min.55 - Croatia reduce din diferenta prin Maric de la 7 metri, dar pastram sase goluri cu mai putin de cinci minute inaintea finalului. Zamfir isi trece in cont al doilea sau gol (30-23).

Min.53 - Eliminare de doua minute primita de Chintoan, insa avem posesia si marcam prin Zamfir in inferioritate numerica (29-22).

Min.51 - Zamfirescu scutura plasa cu o aruncare pe evitare de la sold. Ne distantam la sapte goluri si suntem aproape de grupele principale (27-20).

Min.45 - Neagu se infiltreaza pe semicerc si inscrie cu o aruncare spectaculoasa (23-19).

Min.44 - Marcam un gol extrem de important prin Manea (22-19). Mai mult, obtinem si eliminarea unei adversare pentru urmatoarele doua minute.

Min.43 - Doua goluri la rand marcate de croate si o luam om la om pe Penezic. Chiar si asa primim gol din partea pivotului si Croatia se apropie amenintator (21-19).

Min.40 - Geiger obtine aruncarea de la 7 metri si Neagu inscrie fara probleme pentru 20-15.

Min.38 - Minge recuperata in aparare si trimisa lui Neagu care ataca zona centrala cu o aruncare decisiva (19-14).

Min.36 - Iuganu inscrie un gol extrem de important si ne distantam la 18-14. 

Min.33 - Dupa trei minute sterile de ambele parti Neagu inscrie cu o aruncare de la 9 metri.

20:24 Se reia jocul.

  • Buceschi (6) goluri si Neagu (4 goluri) sunt cele mai bune marcatoare din echipa noastra in prima repriza. De la croate s-a remarcat, asa cum era de asteptat, Penezic (6 goluri).

Min.30 - Inca o aruncare de la 7 metri transformata de Buceschi. Procentaj de 100% pentru jucatoarea noastra, cu sase goluri marcate pana acum. Primim gol in ultima secunda de la Penezic, lidera echipei Croatiei.

Min.27 - Buceschi inscrie de la 7 metri si ajunge la cinci goluri din tot atatea aruncari (14-11).

Min.26 - Faza superba reusita de fetele noastre, cu pase succesive pana la extrema Udristoiu, iar aceasta inscrie cu o bolta de generic (13-11).

Min.26 - Nici nu a expirat eliminarea lui Pintea ca primim o alta. Zamfirescu este trimisa pe banca pedepselor prea usor.

Min.24 - Fabuloasa recuperare reusita de extrema Udristoiu, dupa ce aruncarea Cristinei Neagu fusese aparata, si marcam pentru 12-9.

Min.23 - Din pacate primim a doua eliminare consecutiva, la Pintea de aceasta data. Penezic marcase pentru 11-9.

Min.21 - Buceschi ne duce la 11-8 cu un nou gol de la 7 metri. Este al patrulea pentru noua jucatoarea de la Dunarea Braila. Dedu ne scoate din nou si nu primim gol pe aceasta inferioritate numerica.

Min.20 - Eliminare de 2 minute dictata impotriva Oanei Manea. Interventie salvatoare din partea portaritei Denisa Dedu!

Min.18 - Buceschi inscrie al doilea sau gol de la 7 metri. Romania conduce 9-7 si avem superioritate numerica.

Min.17 - Primul gol al croatelor dupa sapte minute magice pentru echipa noastra. Penezic a scuturat plasa portii noastre (8-7).

Min.16 - Al treilea gol consecutiv marcat de Neagu, jucatoare dezlantuita in aceste momente (8-6).

Min.15 - Inca o aruncare superba din partea Cristinei Neagu. Revenim la conducere dupa al patrulea gol consecutiv (7-6).

Min.14 - Neagu se inalta superb pe 9 metri si restabileste egalitatea (6-6). Romania revine de la minus trei.

Min.12 - Minge excelenta pe semicerc pentru Manea si aceasta inscrie pentru 5-6.

Min.10 - Marcam prin Buceschi de la 7 metri, aruncare obtinuta de Neagu la o pasa oferita de Manea (4-6).

Min.10 - Martin Ambros solicita time-out cand Croatia s-a distantat la trei goluri (3-6).

Min.9 - Croatia se distanteaza la doua goluri, iar noi ratam de pe extrema prin Chiper. Un inceput de meci mai degraba modest pentru echipa noastra.

Min.7 - Replicam imediat si marcam prin pivotul Manea (3-3).

Min.6 - Maric arunca de la distanta direct in vinclu si Croatia conduce in premiera (2-3).

Min.5 - Zadravec este eliminata si avem prima superioritate numerica. Din pacate Geiger greseste pasa pentru pivot si Croatia recupereaza mingea.

Min.3 - Geiger inscrie pentru 2-1 cu o bolta impinsa. Un gol cu sansa prin care revenim la conducere. Din pacate Neagu provoaca un 7 metri si vede cartonasul galben. Ungureanu intra in poarta si apara aruncarea, mingea revine jucatoarei din Croatia care inscrie (2-2).

Min.2 - Ambros scoate portarul pentru a avea superioritate numerica pe faza de atac si Neagu deschide scorul.

19:30 A inceput meciul si luam prima eliminare in chiar secunda 38 la un fault comis de Szucs asupra lui Penezic.

Calcule

Romania se califica in mod cert din Grupele Principale daca va invinge astazi Croatia in Grupa D.

Daca pierde, Romania trebuie sa fie invinsa la maximum 4 goluri diferenta, iar Norvegia sa bata Rusia, pentru ca tricolorele sa se califice. 

Romania a inceput turneul cu o infrangere in fata Norvegiei, scor 21-23, dar in a doua partida a invins campioana olimpica Rusia, cu 22-17, dupa un meci fabulos.

Croatia este lanterna rosie a grupei si formatia care, cel mai probabil, va parasi competitia fara niciun punct. Cu o victorie atat de asteptata in fata Croatiei, echipa noastra va merge in grupele principale cu cele doua puncte obtinute contra Rusiei.

Intalniri directe

Romania conduce cu 3-1 la intalniri directe in meciurile cu Croatia, insa jucatoarele din Balcani au castigat ultima disputa, la Campionatul Mondial din 2011, cand s-au impus la limita, scor 28-27.

Anterior, Romania castigase cu 31-22 la Campionatul European din 2010, unde am obtinut si medaliile de bronz, pentru ca in acelasi an sa ne impunem intr-un amical, cu 29-25.

A mai existat o disputa la Campionatul European din 2008, unde Romania a castigat, cu 36-33.

Croatia, doua infrangeri pana acum

Croatia a pierdut primul meci la acest Campionat European, fiind invinsa la sase goluri diferenta de Rusia, scor 32-26, pentru ca in partida a doua sa fie spulberata de Norvegia, scor 34-16.

Intre timp a fost stabilita componenta primei grupe principale la Campionatul European, anuntandu-se meciuri de foc in saptamana care urmeaza.



MINUT cu MINUT Romania-Croatia la Campionatul European de handbal