Handbal

Norvegia invinge categoric Romania in preliminariile Campionatului European. Neagu n-a jucat niciun minut

Cu cinci zile inaintea turneului preolimpic de la Aarhus nationala feminina de handbal a Romaniei a intalnit Norvegia in deplasare intr-o partida din preliminariile Campionatului European.

Fara Cristina Neagu, menajata in perspectiva meciurilor cu Danemarca, Muntenegru si Uruguay din turneul de calificare la Jocurile Olimpice, nationala Romaniei a pierdut la zece goluri diferenta in deplasare cu Norvegia.

Un succes categoric obtinut de campioana mondiala, europeana si olimpica in exercitiu, Norvegia luandu-si astfel revansa pentru infrangerea la cinci goluri diferenta de la Cluj.

In urma acestui rezultat Norvegia a revenit pe primul loc in grupa de calificare la Campionatul European din acest an. Ambele echipe mai au nevoie de un singur succes in ultimele doua meciuri, cu Lituania si Belarus, pentru a obtine matematic calificarea. Cu alte cuvinte, o formalitate.

Patricia Vizitiu, cu 6 goluri, a fost cea mai buna marcatoare din echipa noastra.

FINAL Norvegia - Romania 27-17

Min.60 - Meciul se incheie cu o aruncare de la 7 metri pentru Norvegia. Apara Dedu si se termina 27-17.

Min.58 - Norvegia incheie meciul in inferioritate numerica. Stange a fost eliminata pentru doua minute, iar Vizitiu inscrie de la 7 metri. Golul cu numarul sase pentru jucatoarea noastra.

Min.57 - Aruncam in bara si la poarta noastra Locke obtine aruncarea de la 7 metri. Mork transforma si ajunge la cota patru goluri (26-16).

Min.52 - Herrem inscrie cu efect pentru 24-16, iar noi ratam prin Chiper de pe extrema dreapta. Aruncare in bara.

Min.50 - Reducem din diferenta prin Vizitiu cu o aruncare de la mare distanta (22-15).

Min.49 - Contraatac devastator al Norvegiei finalizat de Kurtovic (22-14). Orice eroare de pasare in jocul nostru este aspru pedepsita.

Min.45 - Vizitiu se inalta la 9 metri si de aceasta data arunca pe langa poarta.

Min.42 - Scorul capata proportii dupa un nou gol reusit de Kurtovic. Sunt sapte goluri diferenta in favoarea nordicelor.

Min.40 - Locke este de neoprit in acest meci. Sase goluri din sase aruncari (18-12).

Min.37 - Ratam din nou de la 7 metri. A treia aruncare in acest meci. Chintoan a trimis in bara.

Min.35 - Vizitiu este jucatoarea momentului in echipa noastra. Al doilea gol in aceasta repriza (15-11).

Min. 31 - Locke inscrie primul gol al reprizei secunde (13-8). Marcam si noi prin Vizitiu.

19:52 S-a reluat meciul.

19:37 Final de prima repriza. Norvegia conduce Romania cu patru goluri dupa prima repriza (12-8).

Min.26 - Zamfirescu o surprinde pe portarita adversa cu o noua aruncare spectaculoasa (11-7).

Min.22 - Chintoan reduce din diferenta (9-6) cu primul sau gol in acest meci.

Min.20 - Norvegia se distanteaza din nou pe tabela (8-5) dupa minute bune in care cele doua aparari si-au facut datoria.

Min.16 - Vizitiu ne aduce la un gol diferenta dupa un gol spectaculos (6-5 Norvegia). Time out solicitat de antrenorul gazdelor.

Min.15 - Ratam a doua aruncare de la 7 metri in acest meci. De aceasta data prin Perianu.

Min.12 - Aruncare de la 7 metri ratata de Romania prin Bradeanu. Am fi venit la doua goluri pe tabela. Recuperam mingea in defensiva prin Tanasie si tot ea inscrie pe contraatac (6-4 Norvegia).

Min.11 - Reducem din diferenta printr-o aruncare in forta a lui Zamfirescu. Dedu inchide poarta si ramanem la trei lungimi de Norvegia (6-3).

Min.10 - Manea lasa pentru Chiper in dreapta si extrema noastra inscrie pentru 5-2. Norvegia reface rapid diferenta de patru goluri pe un atac in faza a doua.

Min.8 - Gol din 7 metri marcat de Kurtovic (5-1). Trei goluri pentru jucatoarea nascuta in Suedia. Selectionerul nostru, suedezul Tomas Ryde, solicita time out.

Min. 7 - Kurtovic ajunge la cota doua goluri si pentru moment Norvegia conduce autoritar intalnirea (4-1). Atacam departe de defensiva adversa si incercam o strategie cu doi pivoti. Se fluiera fault in atac si Locke obtine aruncarea de la 7 metri.

Min.5 - Norvegia se distanteaza la 3-1 prin Locke. Aceasta a inscris de pe pivot dupa un duel unu la unu cu Tanasie.

19:00 A inceput meciul.

In tur, la Cluj-Napoca, tricolorele s-au impus cu 25-20.

Meciul este live in aceasta pagina dupa ora 19:00.

"Suntem concentrate si ne asteptam la un meci greu mai ales dupa ultima disputa cu Norvegia", declara Cristina Neagu, lidera echipa Romaniei, inaintea duelului de duminica seara.



Norvegia invinge categoric Romania in preliminariile Campionatului European. Neagu n-a jucat niciun minut