Handbal

Jakob Vestergaard, dat afara de la CSM Bucuresti

Danezul Jakob Vestergaard a fost inlocuit, luni, de la carma formatiei CSM Bucuresti, campioana Europei la handbal feminin, dupa trei infrangeri la rand in grupele Ligii Campionilor.

In locul lui Vestergaard a fost numit Aurelian Rosca, cel caruia ii revine infernala misiune de a califica echipa in grupele principale.

CSM Bucuresti ocupa ultimul loc in Grupa C si are nevoie de doua victorii in meciurile cu Rostov (deplasare) si Midtyjlland (acasa) pentru a fi sigura de calificare.

Rosca a obtinut titlul mondial cu nationala de junioare a Romaniei la Campionatul Mondial gazduit de Macedonia in 2014. In varsta de 48 ani, acesta le-a mai pregatit la nivel de club pe Oltchim, Cetate Deva, Corona Brasov si HCM Baia Mare.

In sezonul 2009-2010 a fost secund la Oltchim, echipa care a disputat finala Ligii Campionilor cu Viborg.

"Urez succes clubului si fetelor pe mai departe. Eu sper in calificarea in Main Round si sunt convins ca am fi putut sa o obtinem si impreuna. Insa aceasta este situatia… Vreau sa le multumesc tuturor, oamenilor din club, spectatorilor, fanilor. Mi-au oferit amintiri pe care nu le voi niciodata si mi-as dori sa revin in Sala Polivalenta, unde atmosfera este cu adevarat speciala", a declarat Vestergaard la despartirea de CSM.

Obiectivele echipei pentru acest sezon raman neschimbate, Aurelian Rosca avand sansa de a fi primul antrenor roman calificat cu o echipa romaneasca in turneul Final 4 al Ligii Campionilor, de cand intrecerea se incheie intr-un astfel de format.

"Urmeaza doua meciuri foarte importante in Liga Campionilor. Am incredere in jucatoarele noastre, in experienta si valoarea lor, si cred in sansele noastre de calificare", a spus Rosca dupa preluarea campioanei Europei.

[news-121773]



Jakob Vestergaard, dat afara de la CSM Bucuresti