Handbal

Federatia Romana de Handbal se delimiteaza de Gheorghe Tadici

Federatia Romana de Handbal prin vocea presedintelui Alexandru Dedu a luat pozitie dupa criticile lansate de fostul selectioner Gheorghe Tadici in directia actualei conduceri a nationalei feminine.

Redam mai jos comunicatul FRH ca raspuns la pozitia exprimata de Gheorghe Tadici:

"Federatia Romana de Handbal  a aflat cu regret de declaratiile domnului profesor Gheorghe Tadici, de natura sa aduca atingere reputatiei profesionale si personale ale componentelor lotului feminin de senioare. FRH considera ca aceste declaratii depasesc limita colegialitatii si ale respectului pe care membrii comunitatii noastre sunt datori sa si le acorde. Suntem cu atat mai surprinsi de evocarea unor astfel de evenimente, cu cat, daca sunt adevarate, ele ar fi trebuit rezolvate si oprite pe loc de dl Tadici. Domnia sa era la data invocata antrenorul principal si liderul nationalei feminine si ar fi trebuit sa opreasca episodul invocat de la bun inceput.

FRH acorda in continuare respect activitatii domnului Gheorghe Tadici, ale carui rezultate pentru handbalul romanesc trebuie pretuite. In acelasi timp, ii amintim dlui Tadici ca aceste rezultate au fost posibile cu ajutorul jucatoarelor pe care le acuza de comportare nesportiva.

Nu in ultimul rand, ne exprimam dezamagirea ca aceste comentarii ale domnului Tadici au aparut intr-un moment in care nationala feminina este angajata intr-o competitie dificila si are un parcurs care o mentine cu sanse reale in cursa pentru obiectivul fixat. Acceptam criticile, ca o parte fireasca a competitiei sportive, dar ne-am fi asteptat ca acestea sa fie de o natura decenta, iar sustinerea pentru echipa care reprezinta Romania sa fie neconditionata, asa cum si domnul profesor Tadici si-a dorit in mandatul sau.

Gheorghe Tadici a criticat jocul nationalei Romaniei in meciul cu Spania de la Campionatul Mondial, partida in care tricolorele au fost invinse, cu 26-18.

De asemenea, critica lui Tadici s-a concentrat asupra selectionerului Tomas Ryde, cel considerat responsabil pentru esecul nationalei.

[news-116941]



Federatia Romana de Handbal se delimiteaza de Gheorghe Tadici