Handbal

Echipele israeliene de handbal s-au retras din cupele europene

Sursă foto: https://twitter.com/UltrasportsT

Cele trei participante ale Israelului în competițiile europene de handbal masculin au anunțat că se retrag din cauza stării de război în care se află Israelului după atacul terorist din 7 octombrie.

Campioana Maccabi Rishon Lezion, Hapoel Ashdod și H.C. Holon ar fi trebuit să evoluează în această lună în European Cup.

Decizia cluburilor israeliene a fost luată după ce Ministerul Sporturilor și Agenția Israeliană de Securitate au interzis delegațiilor sportive să se deplaseze în afara țării, anulând zborurile deja rezervate și antrenamentele jucătorilor, anunță agenția Xinhua.

În altă ordine de idei, federația israeliană intenționează să solicite Federației Europene de Handbal (EHF) să amâne dubla cu Luxemburg programată în noiembrie pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2025.

Meciurile naționalei de fotbal a Israelului programate în luna octombrie au fost amânate de UEFA.

Israel se află în grupa României de calificare la EURO 2024, iar tricolorii ar trebui să se deplaseze în Țara Sfântă pentru meciul din luna noiembrie. O partidă care ar putea fi decisivă în economia calificării la turneul final.



Echipele israeliene de handbal s-au retras din cupele europene