Handbal

Concluziile lui Florentin Pera după ieșirea României de la Campionatul Mondial

Sursă foto: https://www.facebook.com/FederatiadeHandbal

Naționala României a ratat obiectivul la Campionatul Mondial din Danemarca, Suedia și Norvegia.

Victoria obținută în ultima partidă din grupele principale contra Poloniei nu ne-a ajutat să depășim locul 12 în ierarhia competiției.

O poziție departe de obiectivul anunțat înaintea turneului final, locurile 1-7.

”Sunt mulţumit şi mândru de jucătoarele mele în acest meci cu Polonia, a fost un meci dificil pentru noi.

”Sunt fericit că am luptat până la final. Dau 100% în fiecare meci şi aştept ca şi jucătoarele să fie la fel, iar astăzi au arătat caracter, au jucat ca o echipă şi că îşi doresc.

”Eliza Buceschi a fost cea mai bună jucătoare a noastră la acest Campionat Mondial, a jucat foarte bine, a jucat pentru echipă şi a fost, în opinia mea, liderul nostru. La fel şi Crina Pintea, care a fost căpitanul nostru”, a declarat Florentin Pera.

La rândul său, Pintea s-a declarat ”tristă, dar în același timp mândră”.

România a ratat pe lângă calificarea în sferturile de finală și șansa participării la turneul preolimpic pentru Paris 2024.

Bilanțul României la Campionatul Mondial este de patru victorii și două înfrângeri. Tricolorele au învins Chile (44-19), Serbia (37-28), Japonia (32-28) și Polonia (27-26), dar au pierdut cu Danemarca (23-39) și Germania (22-24). Contra Germaniei am condus cu trei goluri avans la pauză.

Cristina Neagu, nerefăcută după o accidentare, a evoluat doar în meciul cu Germania. Pentru ea a fost ultima apariție la un Campionat Mondial.

Tabloul sferturilor de finală

Suedia – Germania
Franța – Cehia

Danemarca – Muntenegru
Olanda – Norvegia.



Concluziile lui Florentin Pera după ieșirea României de la Campionatul Mondial