Handbal

Alexandru Dedu reactioneaza dupa umilinta cu Kosovo: “Umilinta e mult spus. E o infrangere care doare”

Sursă foto: https://www.facebook.com/FederatiadeHandbal/

Fostul mare international in prezent presedinte al Federatiei Romane de Handbal a vorbit despre infrangarea pe care nationala masculina a suferit-o pe teren propriu in fata echipei similare din Kosovo, scor 25-30, intr-un meci din preliminariile Campionatului European din 2022.

“Umilinta este un cuvant greu si e mult spus. In schimb pot spune ca e o nefericire totala. Este o infrangere care doare”, a declarat Alexandru Dedu pentru AGERPRES.

Acesta a cautat sa gaseasca scuze pentru infrangerea tricolorilor, spunand ca in zona spatiului ex-iugoslav nu exista nationala “nou-infiintata”.

Chiar si asa, Alexandru Dedu considera ca Romania inca pastreaza sanse de calificare la Campionatul European, unde nationala masculina n-a mai jucat din 1996.

“Sansele de calificare exista in continuare. Vom vedea ce putem face sa fie bine la final”, a mai spus Dedu.

Postul selectionerului Rares Fortuneanu, mai spune Dedu, nu este momentan in pericol si o decizie in acest sens va fi luata dupa incheierea actualei campanii de calificare.

Romania mai are de disputat doua meciuri, acasa cu Suedia si in deplasare cu Muntenegru.

Partide din care suntem obligati sa obtinem cel putin un punct pentru a ramane la mana sansei de a prinde un loc la turneul final.

Se califica direct primele doua clasate, dar si cele mai bune patru echipe de pe locul al treilea in cele opt grupe de calificare.



Alexandru Dedu reactioneaza dupa umilinta cu Kosovo: “Umilinta e mult spus. E o infrangere care doare”