Handbal

Alegeri la Federatia Romana de Handbal. Gatu a pierdut dupa 18 ani, Dedu noul presedinte

Cei 200 de delegati din intreaga tara au votat, luni, noul presedinte al Federatiei Romane de Handbal, iar dupa 18 ani de mandat neintrerupt Cristian Gatu va preda stafeta unui alt presedinte.

UPDATE: Alexandru Dedu a castigat alegerile pentru postul de presedinte al Federatiei Romane de Handbal. Fostul pivot al nationalei Romaniei a obtinut 104 dintre cele 200 de voturi ale delegatilor cluburilor. Pe locul secund s-a clasat Remus Draganescu, cu 56 de voturi, in timp ce Cristian Gatu nu a fost votat decat de 32 de delegati.

Cine este Alexandru Dedu?

Alexandru Dedu, fostul component al nationalei Romaniei, dar si al titratei FC Barcelona, cu care a castigat de trei ori Cupa Campionilor Europeni si doua Supercupe ale Europei, are 42 de ani. Ca jucator, a avut o cariera de exceptie, cu 232 de selectii la reprezentativa de seniori, pentru care a marcat 399 de goluri, la CE, CM sau JO. La nivel de cluburi, a jucat in Franta, Spania, Germania sau Portugalia, avand in palmares noua titluri de campion, din care trei in Romania, cu Poli Timisoara si Steaua Bucuresti.

Dedu spunea, inainte de alegeri, ca principalul motiv pentru care a decis sa candideze la presedintia FRH este "dragostea pentru handbal, dorinta de performanta, dorinta de mai bine".

Fostul de acum presedinte Cristian Gatu se afla in functie din 1996 si este creditat cu mari sanse de a obtine un nou mandat.

Pozitia acestuia a fost contestata de Alexandru Dedu, un reprezentant al tinerei generatii in materie de conducatori, daca vreti echivalentul lui Gica Popescu la alegerile de la FRF.

Dedu, 43 ani, este presedintele Ligii Profesioniste de Handbal si are in palmares trei Ligi ale Campionilor cu FC Barcelona.

Al treilea candidat a fost Remus Draganescu, in prezent director tehnic in cadrul FRH si antrenor federal la junioare. Acesta este singurul dintre cei trei care vine cu o experienta din handbalul feminin, fiind selectionerul Romaniei pana in 1997.



Alegeri la Federatia Romana de Handbal. Gatu a pierdut dupa 18 ani, Dedu noul presedinte