Alte Sporturi

Haios: Emag "inoveaza" de Black Friday

Am citit ieri ca Emag, magazinul online care in mod real are de black friday cateva oferte reale cu preturi foarte mici dar prinse de putini norocosi, a decis anul acesta sa arate ca acele produse pe care nu le prinde mai nimeni chiar exista.

Nu ar trebui sa se indoiasca nimeni ca  produsele cu reduceri foarte mari, de la Emag de black friday chiar exista. Un magazin care vinde de sute de milioane nu isi poate permite sa faca asa ceva.

Au fost anul trecut mai multe obiecte disparute pana a zis pisica miau. Printre ele, o consola Xbox One de 500GB cu joc Fifa 16 la pretul de 999 de lei. S-a dat in cateva secunde la propriu. Si alte cateva, nu mai stiu care si cate. In mod cert xbox-ul a fost cel mai atractiv. Eu compar mereu preturile cu Amazon Germania sau UK si chiar uneori cu USA atunci cand stiu ca imi pot intinde antenele pana acolo. Anul trecut pe vremea asta pachetul Xbox mentionat mai sus costa pe amazon.de in jur de 1.700 de lei, cu transport inclus in .ro. Chiar merita. 

Criticati ca produsele reduse in mod real dispar aproape instantaneu si trebuind sa faca fata criticilor conform carora acele produse sunt foarte putine sau deloc (?!), cei de la Emag au decis in acest an sa afiseze stocurile. Este un pas bun, dar a te lauda cu asa ceva cand eu scriam chiar pe onlinesport.ro, tot cu ocazii de black friday, ca Amazon afiseaza tot timpul stocurile atunci cand exista promotii, este putin deplasat pentru cel mai mare magazin online din Romania. Un pas normal ce trebuia facut de ani de zile doar privind cu un F5 la marea concurenta este, iata, o  inovatie la Emag.

In cazul black friday-ului de la Emag, afisarea stocurilor pentru cele cateva produse cu reduceri importante care se vor epuiza in cateva zeci de secunde va fi inutila. Nu va incalzi pe nimeni ca au fost 1.000 sau 2.000 de pachete de tigari si s-au vandut de cum s-a deschis la aprozar. Bineinteles, legat de produsele care vor sta pe site ore bune sau chiar toata ziua (pentru ca nu vor avea o reducere care sa iti apese butonul de anulare a creierul), cei care le vor cumpara vor avea timp de gandire in cunostinta de cauza. Adica, la fel cum este pe Amazon de ani de zile, cam pe toata durata anului.

Pentru ca problema la emag nu este numerotarea stocului, ci insuficienta stocului la reducerile reale. O insuficienta, bineinteles, calculata, nicaieri nu umbla caini cu covrigi in coada. 

Din punctul meu de vedere, in ceea ce priveste partea de IT, black friday se rezuma la cateva secunde pe an, la emag. Atat. In rest gasesti tot anul, in Romania 1% si pe Amazon 99%, reduceri facute de producatori astfel incat sa pari ca iesi in avantaj atunci cand ti-a murit fierul de calcat stand pe raft. 

Trecand peste faptul ca emag are  minusuri importante pe partea de continut si comunicare digitala, raman la parerea ca nemultumirea de anul acesta va fi cel putin la fel de mare, daca nu mai mare, pentru cei care nu vor prinde in primele secunde reducerile reale.

Cei care nu cred nu vor crede nici acum ca au fost 1000 de xboxuri, chiar daca le va scrie pe ecran. Cei care nu vor prinde nu vor fi deloc incalziti cand pe ecran le va aparea o cifra taiata cu rosu, in care ei nu au putut intra.

Asta este, mata neagra.



Haios: Emag "inoveaza" de Black Friday