Alte Sporturi

Dubla campioana mondiala la canotaj se retrage la doar 27 de ani

Sursă foto: https://www.facebook.com/beleaga.gianina

Grea lovitura primita de canotajul romanesc dupa anuntul Gianinei Beleaga, sportiva care a decis la 27 de ani sa se retraga din sportul de performanta.

“Canotajul a fost si este prima mea dragoste. Sunt profund recunoscatoare pentru prietenii pe care i-am facut prin intermediul lui, lectiile si experientele dobandite; pentru medaliile castigate si momentele grele, zambetele si lacrimile care m-au facut cine sunt.

“Cum toate lucrurile ajung la un final, doresc sa anunt oficial retragerea mea din canotaj. Cu toate acestea, in momentul in care o usa se inchide, o alta se deschide. Sunt nerabdatoare sa incep un alt capitol”, a transmis Beleaga pe contul ei de Facebook.

Cine e Geanina Beleaga

In varsta de 27 de ani, Belega a cucerit doua titluri mondiale in proba de dublu vasle categorie usoara, in 2017 si 2018.

Aceasta a mai cucerit o medalie de bronz la Campionatul European din 2020 in aceeasi proba si o medalie de argint la simplu vasle, editia 2021 a Campionatul European.

Beleaga a bifat si doua participari la Jocurile Olimpice, fiind a sasea la Tokyo in 2021 si a opta la Rio in 2016 la dublu vasle categorie usoara.



Dubla campioana mondiala la canotaj se retrage la doar 27 de ani