Alte Sporturi

Competitiile sportive majore asteptate in 2023

Odata cu trecerea in 2023 ne indreptam privirea spre competitiile care vor marca noul an din punct de vedere sportiv.

Va prezentam mai jos, pe luni, cele mai importante competitii din sportul mondial in 2023:

IANUARIE

Prima mare intrecere la care vom asista in 2023 este Australian Open, cel dintai Grand Slam al anului in tenis. Competitia va avea loc la Melbourne in perioada 16-29 ianuarie.

Polonia si Suedia vor gazdui Campionatul Mondial de handbal masculin, intre 12 si 29 ianuarie.

Prima liga de fotbal a Romaniei se va relua pe 21 ianuarie pentru ultimele noua etape din sezonul regular.

Pentru ca suntem pasionati si de snooker astept cu sufletul la gura Mastersul, turneu programat la Londra in perioada 8 – 15 ianuarie.

Orasul Espoo din Finlanda va fi gazda Campionatului European de patinaj artistic, intre 25 si 29 ianuarie.

FEBRUARIE

O noua editie a Turneului Celor 6 Natiuni in rugby se va desfasura intre 4 si 18 februarie.

Statiunea franceza Courchevel-Méribel va fi gazda Campionatului Mondiala de schi alpin, intre 6 si 19 februarie.

India va fi gazda Cupei Mondiale de cricket intre 9 si 26 februarie. Zece echipe se vor intrece in meciuri de o zi (ODI), cu 50 de overs pentru fiecare echipe in timpul unui meci. O astfel de confruntare poate ajunge si pana la noua ore ca intindere.

Mult asteptatul Super Bowl, finala campionatului de fotbal american (NFL), va avea loc in 12 februarie la Glendale in statul Arizona.

Sezonul clasicelor de primavara in ciclism este deschis de Omloop Het Nieuwsblad, cursa de o zi care va avea loc pe pamant belgian in 25 februarie.

MARTIE

Noul sezon de Formula 1, unul cu 23 de curse in program, va debuta pe 3 martie in Bahrain.

Luna martie va fi una incarcata in ciclismul de soseara, cu traditionalele Paris – Nisa, Tirreno – Adriatico, Strade Bianche si Milano – San Remo in meniu, cea din urma programata pe 18 martie.

Campionatul Mondial de patinj artistic va avea loc la Saitama, Japonia, intre 20 si 26 martie.

Nationala Romaniei debuteaza in preliminariile EURO 2024 pe 25 martie in deplasare cu Andorra. Trei zile mai tarziu tricolorii vor intalni Belarus pe teren propriu, la Bucuresti pe Arena Nationala.

Noul sezon din MotoGP debuteaza pe traseul din Portimao, Portugalia, la 26 martie.

APRILIE

Intre 6 si 9 aprilie faimosul traseu din Augusta, statul american Georgia, va gazdui o noua editie a Mastersului din golf.

Campionatul Mondial de snooker va tine capul de afis la Crucible (Sheffield) in perioada 15 aprilie – 1 mai.

Ziua de 2 aprilie este dedicata Turului Flandrei, pentru ca o saptamana mai tarziu sa continam aventura pe pavate in Paris – Roubaix sau Infernul Nordului, cum mai este cunoscuta clasica monument din nordul Frantei.

MAI

Pe 6 mai se va desfasura celebra cursa Kentucky Derby pe hipodromul din Louisville, statul american Kentucky.

In aceeasi zi de 6 mai va incepe Turul Italiei, competitie care se va incheia la Roma in 28 iunie.

Campionatul Mondial de hochei pe gheata, divizia elita, va avea loc in perioada 12-21 mai in Finlanda si Letonia. Competitia fusese atribuita initial Rusiei, drept retras de Federatia Internationala dupa invadarea Ucrainei de catre autoritatile de la Kremlin.

Orasul sud-african Durban va gazdui Campionatul Mondial de Tenis de Masa in perioada 22-28 mai, o competitie la care asteptarile sportivilor nostri sunt mari.

Duminica, 28 mai, este despre sunetul motoarelor turate la maxim pe ovalul de o mila si jumatate din Indianpolis, unde se va consuma un nou episod din legendara cursa Indy 500.

Roland Garros se va desfasura in perioada 28 mai – 11 iunie pe zgura de la Paris.

IUNIE

Finala Champions League va avea loc pe Stadionul Olimpic Ataturk din Istanbul la 10 iunie.

Prima competitie importanta dupa Cupa Mondiala va fi Cupa Asiei, intrecere gazduita de Coreea de Sud in perioada 16 iunie si 16 iulie.

Luna iunie va fi dedicata finalelor din NHL si NBA.

US Open la golf, unul dintre cele patru turnee de Mare Slem din golful profesionist, isi va desemna castigatorul pe terenul Los Angeles Country Club, intre 16 si 25 iunie.

IULIE

O luna sub zodia ciclismului si a Turului Frantei in special, cursa care va porni la drum din orasul spaniol Bilbao pe 1 iulie si se va incheia la Paris in 23 iulie dupa 3404 km.

Turneul de la Wimbledon va incepe mai tarziu decat de obicei, in 3 iulie, urmand ca finala masculina sa fie programata pe 16 iulie.

Cupa Mondiala de fotbal la feminin va avea loc in Australia si Noua Zeeland, intre 19 iulie si 20 august.

Intre 14 si 30 iulie toti ochii vor fi atintiti spre Fukuoka, Japonia, acolo unde se vor desfasura Campionatele Mondiale de Natatie, cu David Popovici printre sportivii de urmarit in lupta pentru medalii.

Celebrul The Open, cel mai important turneu de gol din spatiul britanic, va avea loc in acest an pe terenul Royal Liverpool Golf Club Hoylake Merseyside.

AUGUST

Mai devreme decat eram obisnuiti, Campionatele Mondiale de ciclism pe sosea sunt programate in acest an intre 3 si 13 august la Glasgow, Scotia.

Budapesta gazduieste intre 19 si 27 august Campionatele Mondiale de atletism.

Indonezia, Japonia si Filipe vor organia Cupa Mondiala de baschet in perioada 25 august – 10 septembrie.

Incepand cu 28 august ne uitam la US Open, ultimul turneu de Mare Slem in tenisul mondial.

SEPTEMBRIE

Canotajul romanesc isi va testa fortele cu elita mondiala la Campionatul Mondial de la Belgrad, in perioada 3 – 10 septembrie.

Romania va reveni la Cupa Mondiala de rugby, competitie gazduita de Franta intre 8 septembrie si 28 octombrie.

Turul Spaniei va porni la drum cu o noua editie in 26 septembrie.

Cupa Ryder, celebra competitie pe echipe din golf, va avea loc in perioada 29 septembrie – 1 octombrieMarco Simone Golf and Country Club din Roma, Italia.

Campionatul Mondial de gimnastica artistica va fi gazduit de orasul belgian Antwerp, intre 30 septembrie si 8 octombrie.

OCTOMBRIE

O luna plina in sportul cu motor mondial, Formula 1 programand trei Grand Prix-uri, in Qatar, SUA si Mexic, in timp ce la MotoGP vor fi programate nu mai putin de patru curse, in Japonia, Indoneza, Australia si Thailanda.

NOIEMBRIE

Pe 26 noiembrie se va desfasura ultima cursa a sezonului in Formula 1 pe Yas Marina din Abu Dhabi, in aceeasi zi avand loc si finala din MotoGP pe Ricardo Tormo din Valencia.

Campionatul Mondial de handbal feminin va fi gazduit de Danemarca, Norvegia si Suedia, in perioada 30 noiembrie – 17 decembrie.



Competitiile sportive majore asteptate in 2023