Turul Spaniei

Turul Spaniei a revenit pe taramul sprinterilor

Iesirea din munti a dus la schimbarea peisajului în Turul Spaniei si, odata cu aceasta, sprinterii au revenit în prim plan pentru ultimele batalii la mare viteza din aceasta editie a unei curse care va ramâne de referinta.

Cu un Alberto Contador îmbracat pentru prima data în rosu, caravana ciclista a avut de parcurs 204 kilometri între Aguilar de Campoo si Valladolid, finalul fiind deschis unui sprint masiv.

Evadarea zilei a fost anihilata de echipele sprinterilor cu 17 borne înaintea liniei de sosire, astfel ca ultima parte a drumului catre Valladolid a fost parcursa în mare viteza.

La un moment dat pe o zona de coborâre viteza plutonul a ajuns chiar si la 93 km/h (!), pentru ca ulterior în linie dreapta la vârful cursei sa se ruleze cu aproape 80 km/h.

Din aceasta a rezultat un sprint dezorganizat, fara clasicele trenulete, iar victoria i-a revenit italianului Daniele Bennati de la RadioShack.

Ciclistul italian l-a învins cu un vârf de roata pe britanicul Ben Swift de la Sky, pe trei clasându-se australianul Allan Davis de la Orica-GreenEdge.

Clasamentul general a ramas nemodificat, Alberto Contador pastrându-si fara nicio problema avansul în fata lui Alejandro Valverde si Joaquin Rodriguez.

Turul Spaniei programeaza vineri o etapa a 19-a de 178 kilometri între Penafiel si La Lastrilla cu un final în urcare. Va fi o catarare scurta si aspra tocmai buna pentru ca Purito Rodriguez sa arate daca mai are sau nu forta de a-i contesta lui Contador primul loc.



Turul Spaniei a revenit pe taramul sprinterilor