Turul Spaniei

Rodriguez si Contador au facut meci egal la Lagos de Covadonga

Patru atacuri a încercat Alberto Contador pe catararea finala a etapei a 15-a din Turul Spaniei si de tot atâtea ori liderul cursei Joaquin Rodriguez a gasit raspuns pentru a-l neutraliza pe ocupantul locului doi la general. În cele din urma cei doi au sosit la egalitate de timp cu Alexandro Valverde într-o tripla care formeaza si podiumul provizoriu din Vuelta.

Finalul în urcare de la Lagos de Covadonga, un loc mitic pentru istoria Turului Spaniei, s-a dovedit a fi locul perfect pentru noi atacuri între favoritii la victoria generala.

Aflat pe locul doi la general cu o întârziere de 22 de secunde în urma lui Rodriguez, Contador si-a pus coechipierii la trena înca de la începutul catararii.

Dupa ce au dat pedale grele în fruntea plutonului rutierii de la Saxo Bank au reusit sa creeze o prima ruptura în grupul principal, printre victimele actiunii lor numarându-se Christopher Froome, al treilea la general.

Contador si-a trimis apoi doi locotenenti în avangarda pentru a-i oferi sprijin în momentul lansarii atacului decisiv, dar în cele din urma tactica Pistolarului s-a dovedit complet ineficienta.

Ostilitatile între favoriti au fost declansate de Valverde cu 2.5 kilometri înaintea liniei de sosire, roata acestuia fiind imediat luata de Contador si Rodriguez.

A urmat un adevarat recital de atacuri din partea lui Contador, care a încercat fara succes sa-l desprinda pe Rodriguez. De fiecare data purtatorul tricoului rosu a avut energia de a reveni alaturi de contracandidatul sau principal la victoria finala.

În cele din urma cei doi au facut meci egal la Lagos de Covadonga, trecând linia de sosire la peste noua minute în spatele învingatorului Antonio Piedra (Caja Rural).

Parte din evadarea zilei, Piedra a luat cursa pe cont propriu pe catararea finala si dus a fost pâna la sosire. Al doilea a sosit Ruben Perez Moreno de la Euskaltel, rutier care a sosit dupa 2 minute si 2 secunde alaturi de francezul Lloyd Mondory.

Cursa continua luni cu o noua etapa de munte, finalul în urcare de la Cuitunegru (1.850 metri altitudine) fiind prilejul ideal pentru noi atacuri între Rodriguez, Contador si Valverde.



Rodriguez si Contador au facut meci egal la Lagos de Covadonga