Turul Spaniei

Rechinul Nibali l-a inghitit pe Rodriguez

"Intr-o zi buna as putea sa-l inving cu trei minute", spunea italianul Vincenzo Nibali despre duelul de la contratimp cu spaniolul Joaquin Rodriguez, si cel supranumit 'Rechinul din Messina' s-a tinut de cuvant. Rutierul echipei Liquigas a incheiat etapa a 17-a cu al 15-lea timp, in timp ce Rodiguez a venit pe 105, cu o intarziere de peste patru minute, pierzand astfel tricoul rosu de lider la general.
Etapa de la Penafiel a fost castigata de ciclistul slovac Peter Velits (HTC-Columbia), care a acoperit cei 46 de kilometri in 52 de minute si 43 de secunde. Al doilea s-a clasat rusul Denis Menchov (Rabobank), cu o intarziere de 12 secunde, in timp ce campionul mondial de contratimp, elvetianul Fabian Cancellara (Saxo Bank), a completat podiumul, la 37 de secunde in urma surprinzatorului invingator.

Nibali a sosit dupa un minut si 55 de secunde, timpul sau fiind mai mult decat de ajuns pentru a reveni la sefia cursei. Purtator al tricoului rosu dupa etapa de la Cotobello, Rodriguez a clacat in batalia contracronometru coborand astfel pe cinci la general.

Noul lider Nibali are un avans de 38 de secunde fata de spaniolul Ezequiel Mosquera (Xacobeo Galicia), intre cei doi fiind asteptata sa se dea decisiva batalie de pe catararea Bola del Mundo programata sambata. Desi retrogradat la 3 minute si 44 secunde, Rodriguez este departe de a-si fi spus ultimul cuvant, cunoscute fiind aptitudinile sale de veritabil catarator.

Ciclistii vor avea de parcurs joi o etapa de 149 kilometri intre localitatile Valladolid si Salamanca, mansa fiind una propice unui deznodamant la sprint, desi nu este exclusa nicio evadare dusa la bun sfarsit.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Rechinul Nibali l-a inghitit pe Rodriguez