Turul Spaniei

Nibali s-a sufocat la Cotobello. Rodriguez, noul lider

Schimbare de lider in Turul Spaniei la finalul etapei a 16-a, care a purtat caravana ciclista intre localitatile GIjon si Cotobello, pe distanta a 181.4 kilometri. Victoria de etapa i-a revenit in premiera bascului Mikel Nieve (Euskaltel), dar batalia importanta s-a dat in grupul favoritilor, unde Nibali a pierdut tricoul rosu in favoarea lui Rodriguez.
Cronometrat la sosire cu timpul de 4 ore, 51 minute si 59 secunde, Nieve l-a devansat cu un minut si 6 secunde pe luxemburghezul Frank Schleck. Rutierul echipei Saxo Bank a luat cursa pe cont propriu pe catararea final, reusind sa castige 28 de secunde in raport cu Rodriguez.

Liderul echipei Katiusa a ramas in grupul tricoului rosu pana in ultima parte a catararii finale, cand l-a atac pe italianul Nibali aflat intr-o vizibila dificultate. Belgianul Kevin De Weert a completat podiumul, in timp ce Rodriguez a venit pe patru.

Secundele cronometrul au curs nemiloase pentru Nibali, care a sosit abia al zecelea, cu o intarziere de 37 de secunde in raport cu fostul campion al Spaniei. Astfel, pentru 33 de secunde, Rodriguez a revenit in posesia tricoului rosu, pe care il pierduse in fata lui Igor Anton in mansele precedente. Ezequiel Mosquera completeaza podiumul la general, avand de recuperat 53 de secunde.

Marti este a doua si ultima zi de pauza in Turul Spaniei, ciclistii urmand sa revina pe sosea, miercuri, pentru etapa contratimp individual de la Penafiel (46 kilometri).

Onlinesport: Dumitru Stircu


Nibali s-a sufocat la Cotobello. Rodriguez, noul lider