Turul Spaniei

Nibali a triumfat in Turul Spaniei

Italianul Vincenzo Nibali a castigat, duminica, a 75-a editie a Turului ciclist al Italiei, rutierul formatiei Liquigas ajungand la Madrid, dupa trei saptamani de cursa, cu un avans de 41 secunde in fata spaniolului Ezequiel Mosquera (Xacobeo Galicia). Slovacul Peter Velits de la HTC-Columbia a incheiat pe trei.
Conturile intre Nibali si Mosquera se incheiasera de pe Bola del Mundo, unde spaniolul nu a reusit sa-i ia decat o secunda 'Rechinului' din Messina, care la cei 25 ani ai sai si-a trecut in cont cea mai importanta victorie din cariera.

Ultima etapa a Vueltei din acest an a purtat caraana ciclista intre San Sebastian de los Reyes si Madrid (85 kilometri), victoria de etapa fiind decisa la sprint in favoarea americanului Tyler Farrar (Garmin). Acesta l-a invins pe britanicul Mark Cavendish (Columbia), care s-a consolat cu obtinerea tricoului verde al celui mai bun rutier in clasamentul pe puncte.

Francezul David Moncoutie (Cofidis) a cucerit tricoul alb cu buline albastre de cel mai bun catarator al cursei, in timp ce Nibali a fost primul si in ierarhia combinata a tricoului alb. Katiusa a castigat in ierarhia echipelor.

Nibali este primul italian care triumfa in Vuelta dupa doua decenii, ultima victorie a unui rutier din Cizma in cursa iberica apartinandu-i lui Marco Giovanetti in 1990. De asemenea, pentru echipa Liquigas este a doua victorie intr-un mare tur in acest an, dupa succesul obtinut de Ivan Basso in Giro, cursa unde Nibali a fost al treilea.

Clasamentul general final in Turul Spaniei:

1. Vincenzo Nibali, Liquigas-Doimo, in 87:18:33

2. Ezequiel Mosquera Miguez, Xacobeo Galicia, 41

3. Peter Velits, Team HTC-Columbia, 3:02

4. Joaquin Rodriguez Oliver, Team Katusha, 4:20

5. Frank Schleck, Team Saxo Bank, :43

6. Xavier Tondo Volpini, Cervelo Test Team, 4:52

7. Nicolas Roche, Ag2r La Mondiale, 5:03

8. Carlos Sastre Candil, Cervelo Test Team, 6:06

9. Thomas Danielson, Garmin – Transitions, 6:16

10. Luis Leon Sanchez Gil, Caisse D’epargne, 7:42

Onlinesport:Dumitru Stircu


Nibali a triumfat in Turul Spaniei