Turul Spaniei

Movistar il da pe primul lider din Turul Spaniei

Formatia spaniola Movistar a câstigat, sâmbata seara, contratimpul pe echipe de la Pamplona care a deschis a 67-a editiei a Turului ciclist al Spaniei, astfel ca primul lider la general este Jonathan Castroviejo.

Movistar a fost cea mai rapida echipa pe traseul urban în lungime de 16.5 kilometri fiind cronometrata în 18 minute si 51 de secunde.

În vârsta de 25 de ani, Castroviejo a trecut linia de sosire cu o secunda avans în fata coechipierilor sai Javier Moreno Baza, Benat Intxausti, Nairo Quintana si Alejandro Valverde, în timp ce Juan Jose Cobo Acebo, câstigatorul din 2011, a pierdut patru secunde.

Echipa Quick Step a venit pe doi la zece secunde de învingatorii de la Movistar la egalitate de timp cu Rabobank si BMC.

La primul sau Mare Tur dupa suspendarea de sase luni primita pentru cazul de dopaj cu clenbuterol din Turul Frantei 2010, Alberto Contador s-a clasat pe locul 35 la 14 secunde în urma lui Castroviejo.

Contador a pierdut doua secunde în raport cu principalul sau rival Christopher Froome de la Sky, rutier care s-a clasat pe locul 25 alaturi de coechipierii sai de la Sky.

Turul Spaniei continua cu o etapa de plat în lungime de 180 de kilometri între localitatile Pamplona si Viana. Finalul este deschis pentru un duel între putinii sprinteri autentici prezenti în cursa. Pe traseul care nu va depasi altitudinea de 635 metri este plasata o singura catarare repertoriata, Alto de la Chapela de categoria a 3-a.



Movistar il da pe primul lider din Turul Spaniei